Saçları gürleştiren doğal formüller nelerdir?

Daha güçlü, daha canlı, daha parlak saçlara kim sahip olmak istemez ki? Herkesin evinde bulunan bir kaç malzeme ile çok faydalı 3 doğal maske uygulayabilirsiniz

Saçları gürleştiren doğal formüller nelerdir?

Her kadının hayali uzun, parlak ve hacimli saçlardır! Neredeyse bir servet döküyoruz saçlarımızı güzelleştirmek için kabul edelim, fakat yinede duştan çıkınca kabarık, tel tel olan ve kuru saçlarımızı görünce bütün keyfimiz kaçıyor değil mi? Aslında kuaför salonlarında saatlerce bakım için bekleyip, paralar vereceğimize evimizde bulunan hızlı ve basit bir kaç malzeme ile gerçek bakım maskelerini kendimiz yapabiliriz! Sizler için 3 farklı saç bakım maskesi hazırladık, hepsi farklı malzemelerden elde ediliyor ancak üçününde ortak noktası size daha gür ve parlak saçlar vaad ediyor olması! Mutlaka deneyin kızlar...

1. MASKE

MALZEMELER

Ceviz yağı (1 çorba kaşığı)
Çörek otu yağı (1 çorba kaşığı)
Susam yağı (2 çorba kaşığı)
E vitamini (1 kapsül)
B vitamini (1 kapsül)
Çam terebentin (1 kapak)

HAZIRLANIŞI

Susam yağı, çörek otu yağı ve ceviz yağını karıştırın. Karışımın içine birer kapsül E ve B vitaminini kırıp ekleyin. Son olarak çam terebentini ekleyin. Bu karışımı saç diplerinize eşit miktarda sürün. Daha sonra saçınızı streç film yardımıyla sarın. 2 saat kadar bekleyin. 2 saatin sonunda saçlarınızı saç tipinize uygun kullandığınız şampuanınızla yıkayın. Haftada 2 kere uygulayın. 

2. MASKE

MALZEMELER

Saf zeytinyağı (500 gram)
Çörek otu (1 tatlı kaşığı)
Isırgan otu (1 avuç)

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri 30 dakika boyunca benmari usülü kaynatın. Bir gece karışımın demlenmesini bekleyin ve süzün. Haftada 2 gece saç diplerinizden başlayıp saç uçlarına kadar sürün. Saçlarınızı tarak veya fırça yardımıyla tarayın. Bu maske saç dökülmelerini engeller. Saç köklerinide güçlendirir.

3. MASKE

MALZEMELER

Elma sirkesi (1 kahve fincanı)
Kefir (1 kahve fincanı)
Portakal suyu (2 çorba kaşığı)

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri karıştırıp benmari usülü ısıtın. Karışımı saç diplerinize sürün. Karışımın ılık olmasına dikkat edin. 30 dakika bekletin ve ardından durulayın. 

Yorumlar