Saçların beyazlamasını önlemek için ne yapılmalıdır?

Hem kadınlarda hemde erkeklerde görülen beyaz saç ilerleyen yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Bunu biraz daha öteleyebilmek adına sizin için bir kaç yöntem sıraladık

Saçların beyazlamasını önlemek için ne yapılmalıdır?

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşlarda bir tel ile başlayan ve devamında sıklaşan beyaz saç sendromunu ötleyebilmek için bir kaç yöntem bulduk. Saçın belirli nedenlere oranlar beyazlaması mümkün olabilir. Bazı insanlarda genetik olabilen beyaz saç erken yaşlarda da ortaya çıkabiliyor. 

-Genellikle falza kimyasallarla haşır neşir olmanızdan dolayı beyaz saç oluşumunuzu hızlandırabilir. Sık sık saç boyama sürekli olarak fön ve yanıcı maddelerin saç ile olan teması beyaz saç oluşumuna sebebiyet verebilir. Aynı zamanda yetersiz beslenme ve kalıtımsan sorunlarda beyaz saç oluşumu ile alakalıdır.

-Genel anlamda yetersiz beslenme ile oluşan beyazlar saç için oldukça önemli olan B vitaminleri, yetersiz iyot alma, bakır ve demir nedenleri arasındadır. Eğerki saçınız erken yaşta beyazlamaya başladıysa A, E, C vitaminleri içeren besinleri bol bol tüketmeleri gerekmektedir. 

-Aynı zamanda karaciğerinize oldukça yararlı olan balık yağı desteği alınmalıdır. Bol bol sebze tüketimi, 'beta karoten' içeren besin tüketiminizi arttırmalısınız. Yaşamın her alanında önemli olan protein tüketimi kırmızı et, karnıbahar, yoğurt gibi besinleri tüketmelisiniz.  

-Ağaran saçların bir numaralı çözümü sayılabilecek bitkilerden bi tanesi olan bektaşi üzümüdür. Bektaşi üzümünü küçük parçalara ayırın ve güneş olmayan bir yerde kurutun daha sonra içerisine hindistan cevizi yağı ile kavurun daha sonra saçınıza uygulayıp bir gece saçınızda bekletin.

-Başka bir yöntem ise horozibiği çiçeğidir. Çiçeğin mor kısımlarını iyice ezin ve suyunu saçınıza masaj yaparak uygulayın. Aynı zamanda köri bitkisi yemeklerde baharat olarakta kullanabilir ve yapraklarını iyice ezip saçınıza yine aynı şekilde saçınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

-Bitkisel çözümlerde çağre bitmez! Kabağı da dilimleyip kurutup bektaşi üzümünde olduğu gibi gindistan cevizi yağı ile kavurup saçınıza masay yaparak uygulayabilirsiniz. 

Yorumlar