Sağlık hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler nelerdir?

günlük yaşantımızda sağlığı etkileyen bir çok faktör bulunmaktadır. İşte sağlık hakkında çok fazla bilinmeyen ilginç bilgileri sizler için derledik.

Sağlık hakkında bilinmeyen ilginç bilgiler nelerdir?

Sağlığı etkileyen bir çok faktör bulunmaktadır. Bu noktada beslenmenizden tutun yaptınızın veya yapmadığınız spor bile sağlığınıza olan etkisi oldukça büyüktür bu noktada sağlık hakkında çok da bilinmeyen ilginç bilgileri derledik...

Uykuyu herkes sever siz yeterki normal düzeyde tutun!

Boş vakitlerinizi özellikle haftasonlarınızı yatarak geçirmemelisiniz. Biliyoruz uyku çok tatlı aynı zamanda dinlendiricidir. Fakat baş ağrıları ve migren gibi ağrılar haftasonu geç uyanmalarda ortaya çıkmaktadır. Bu noktada boş günlerinizde uyumak yerine sabah yürüyüşleri egzersiz yapabilirsiniz. Her zaman bir düzen çerçevesinde yaşayın.

Bütün renk yiyeceklerden tüketmeye çalışın!

Her ne kadar bir çok kişi yemek ayrımı yapsa bile aslında bütün renk yiyeceklerden tüketmeniz gerekmektedir. Eğerki yiyecek ayrımı yapıyorsanız bundan kendinizi çeşitli yollarla vazgeçirmeye çalışın çünkü tükettiğiniz besinler sağlığınızı ve yaşamınıza çok büyük etkisi bulunmaktadır. 

'Ceza aldığınızı varsayarak' diş fırçalarken tek ayak üstünde bekleyin 

Evet biraz komik ve farklı gelebilir sizin için ama tek ayak üzerinde dişlerinizi fırçaladığınız zaman sırtınızı koruyan kaslarınızın çalışması için tek ayak üzerinde dişlerinizi fırçalamanızı öneriyoruz. Bunu  bir egzersiz olarak düşünebilirsiniz. 

Topuklu ayakkabı aslında sağlığa oldukça faydalı!

Her ne kadar düz taban ayakkabıların daha rahat olduğu ve tercih edilmesi gerektiği söylense bile aksine topuklu ayakkabı tercih edilmelidir. Bunun nedeni ise düz taban ayakkabıları tercih etmek veya parmak arası terlik giymek stresin omurgalara aktarılmasına neden olmaktadır.

Dişinizi fırçaladıktan sonra tükürmeyin!

Her ne kadar bunu hijyen olarak yapsakda dişinizi fırçaladıktan sonra tükürmeyin! Bunun nedeni ise ağzınızı çalkaladığınız suda koruyucu floritlerinde dışarı çıkacak olmasıdır. Başlarda iğrenebilirsiniz amam zamanla alışılacak bir durum korkmayın doğrusu bu!

 

 

Yorumlar