Sağlıklı atıştırma alternatifleri

Çocuğunuz için sağlıklı atıştırmalık, ana öğün kadar önemli. İşte Ünlü Şef Eyüp Kemal Sevin'iç hazırladığı sağlıklı bir tavuk ızgaralı sandviç tarifi...

Sağlıklı atıştırma alternatifleri

Sağlıklı atıştırmalık, ana öğün kadar önemli

Çocukların, gün içinde çeşitli aktivitelerde kaybettikleri enerjiyi geri almanın yanı sıra, ertesi gün okulda tekrar dinç olabilmeleri ve zihinsel ve bedensel gelişimlerinin sorunsuzca devam etmesi için sağlıklı atıştırmalıklar tüketmesi gerekir.

Eyüp Kemal Sevinç’in çocuklar için hazırladığı pratik tavuklu tarif, içerisindeki tavuk eti sayesinde, hücrelerin büyümesi ve onarımı için elzem olan aminoasit açısından zengin olmakla birlikte, bağışıklık sistemine katkıda bulunan B3, B6, piridoksin ve B5 vitaminlerini de içeriyor.

Çocukların beslenme programlarında mutlaka yer alması gereken tavuk eti aynı zamanda yağsız, proteince zengin ve liflerinin kısa oluşu nedeniyle çiğnenmesi ve hazmı kolay bir gıda olarak ön plana çıkıyor.

IZGARA TAVUKLU SANDVİÇ

Malzemeler

1 adet tavuk göğüs eti

2 yaprak yeşillik

1 adet domates

4 adet turşu

2 adet sandviç ekmeği

Tuz, karabiber

Yapılışı

Tavuk göğüs etini yatay şekilde ikiye bölün. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Isınmış ızgara tavasında ya da teflon(yapışmaz) tavada eti önlü arkalı kızarana kadar pişirin. Domates ve turşuları dilimleyin. Sandviç ekmeğinin arasına yeşilliği yerleştirin. Üzerine ızgarada pişmiş tavuk etini yerleştirin. Son olarak domates ve turşu dilimlerini ilave edip servis yapın.

Yorumlar