Sağlıklı bir diyet nasıl yapılır ellerinizi sürekli meşgul edin!

Sağlıklı bir diyet nasıl yapılır? İStenmeyen kilolara artık kesin kararla dur diyebilmek için sağlıklı yoldan kilo vermeye ne dersiniz? Ellerinizi meşgul edin!

Sağlıklı bir diyet nasıl yapılır ellerinizi sürekli meşgul edin!

Fazla kilolardan kurtulmak ve sağlıklı bir şekilde kilo vermek oldukça önemlidir. Her ne kadar günümüzde farklı diyet ve kilo verme yöntemleri çıksada amaç her zaman sağlıklı ve kontrollü bir şekilde kilo vermek olmalıdır. Elmaelma.com okurları için fazla kilolarınızda bilinçli ve sağlıklı bir şekilde kurtulmak için diyet önerisinde bulunduk! Mesela işe ilk olarak ellerinizi meşgul etmekten başlayabilirsiniz...

ELLERİNİZİ GÜN İÇERİSİNDE MEŞGUL EDİN!

Boşta kalmak acıkmanızı tetikler. Bu yüzden sürekli olarak ellerinizi meşgul etmeye çalşın. Hafiften acıkmaya başladığınızı anladığınız zamanda ellerinizi meşgul edecek bir iş bulun. Mesela telefonla oynayabilir, arkadaşlarınızla gün içerisinde küçük sohbetler edebilirsiniz. Böylelikle ellerinizi meşgul edip açlık hissinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

KURUYEMİŞLERDEN KAÇMAYIN!

Ara öğünler dediğimiz gün içerisinde ana öğünlerin arasında vücuda enerji vermek ve açlığı bastırmak için ufak ödüllendirmelerde bulunabilirsiniz. Az miktarda tüketecek şekilde gün içerisinde ceviz, badem tüketmenin uzmanlar tarafından desteklenmektedir. Özellikle bademin içerisinde bulunan yağlar vücudunuzdaki yağları yakmak gibi bir özelliği bulunmaktadır.

EGZERSİZLERİNİZİ ÇEŞİTLENDİRİN!

Sürekli olarak aynı egzersizi yapmak vücudun tek bir yerine çalışmaya odaklanmasına neden olmaktadır. Ara ara yaptığınız egzersizlere bir yenisini ekleyerek vücudunuzun birden fazla bölgeye çalışmasına yardımcı olarak kısa sürede daha fazla kilo vermenize yardımcı olacaktır.

DÜŞÜNCEELERİNİZİ DEĞİŞTİRİP KENDİNİZİ MOTİVE EDİN!

Beyninizi nasıl motive ederseniz o doğrultuda ilerlersiniz. Eğerki sürekli olarak iyi hissettiğinizi kendinize itiraf edip o doğrultuda kendinizi ödüllendirirsiniz. Çok kötüyüm diyip abur cuburun o an için kurtarıcı olduğunu düşünmek yerine iyi hissettiğinizi düşünüp spor yapabilirsiniz. Bu size çok daha iyi gelecektir.

NE YEDİYSENİZ O DUR!

Yediğinizi fark etmiyorsanız daha çok yeme ihtiyacı duyarak kilo almaya eğiliminiz artacaktır. Gün içerisinde yediğiniz her besinin bilincinde olmaya özen gösterin. Gerekirse alışkanlık haline getirmek için gün içerisinde yediklerinizi an be an not alın. Böylelikle kalori alımlarınızı daha kontrollü hale getirebilirsiniz.

Yorumlar