Sağlıklı bir ilişki için yapılması gerekenler nelerdir?

Daha sağlıklı ve sevgi dolu bir ilişki için ne yapmalı? Bunun için bir derleme yaptık ve daha sağlıklı ilişkinin yolu bu 13 maddeden geçiyor...

Sağlıklı bir ilişki için yapılması gerekenler nelerdir?

Her ilişkinin inişli çıkışlı bir ritmi vardır. Biz buna her ne kadar tuz biber desek bile ne yazık ki bazı ilişkilerde fırtınalar gittikçe kopar ve yol ayrımı aşamasına gelir. Bu noktada daha sağlıklı ve mutlu bir ilişki için Aşk Ol kitabının yazarı, iletişim ve ilişki uzmanı Hande Akın sağlıklı bir ilişki için yapılması gereken 13 şeyden ilham alabilirsiniz...

MUTLU VE SAĞLIKLI BİR İLİŞKİ İÇİN NE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR?

-Kişi duygularının, korkularının, düşünce yapısının farkındalığında olursa, ilişkisinde, evliliğinde iletişim dili olarak SEVGİ’yi kullanabilir. Böylece; ilişkideki olası tüm sorunları çözebilir. Önemli olan haklı olmaya çalışmayı bırakıp MUTLU olmaya gayret etmektir.

-Geçmişi yaşadığınız ilişkiye taşımayın. Daha önceki ilişkilere dair yorum yapmaktan, ön yargılı olmaktan kaçının. Bugününüze bakın.
Kıskanmak, kıskandırmak sevgiden değil, özgüven eksikliğindendir. Bunun bilincinde olun.

-Küsmek çocuk davranışıdır. Bunun bilincinde olup yetişkin davranışına geçin.

-Arkadaş olmaya özen gösterin. Paylaşarak, bir şeyler yapmakla birlikte kendi yapmak istediklerinizden, hayallerinizden, hobilerinizden vazgeçmeyin.
Sevgilinizin, partnerinizin de kendisi için yapmak istediklerini, hayallerini destekleyin.

-İlişkinize dair isteklerinizi, beklentilerinizi, ihtiyaçlarınızı samimiyetle ifade edin. Beklentiler gerçekleşmediğinde hayal kırıklığı yaşamayın.
Her zaman iletişim kurmaktan yana olun. Bu olgunluğu gösteremiyorsanız destek alın.

-Tüm mahremiyetinizi paylaştığınız kişiye saygı duyun. O kişinin de mahremiyetine BİZ bilinciyle saygı gösterin.

-Destekleyen, motive eden, onurlandıran sözleri sevgiyle cömertçe sarf edin.

-Size nasıl davranılmasını istiyorsanız ''önce o yapsın!'' diye beklemeden siz yapın.

-Hissinizi ifade edin. Hoşlanmadığınız davranışlar olduğunda içinize atmayın, üslubunca sitem etmeden ifade edin. Duygularınızı biriktirmeyin. Sınır çizmeyi bilin.

-Cinselliği deneyimlemeye izin verin. Kendinizi ayıplar ve tabularla sınırlandırmayın. Bir ilişkinin, evliliğin tutkalı, en önemli unsurlarından biri de sağlıklı cinsel birlikteliktir.

-Bu konuda rahat değilseniz destek alın. Tensel uyumunuz yoksa bu konuyu görmezden gelip üstünü örtmeyin.

-Eşinizle, partnerinizle anne baba olmaya dair duygu ve düşüncelerinizi paylaşın. İlişki içerisinde net olmaya özen gösterin.

-Gözlerinin içine sevgiyle bakarak ‘’içindeki ışığı ve yaşamı onurlandırıyorum. Bu deneyimi paylaştığımız için şükrediyorum!’' sözlerini sık sık ifade edin.

Yorumlar