Sağlıklı kahvaltı tarifleri nelerdir lifli pancake nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nedir?

Merhaba elmaelma.com okuyucuları bugün sizler için güne hafif ve sağlıklı bir kahvaltı ile başlamanız için bol lifli pancake tarifini sizler için hazırladık.

Sağlıklı kahvaltı tarifleri nelerdir lifli pancake nasıl yapılır malzemeleri ve püf noktaları nedir?

Biliyoruz ki kahvaltı günün en önemli öğünü ancak kahvaltı yapıcam diye mideyi yoracak şekilde beslenmek size fayda değil zarar sağlayacaktır. İşte bu yüzden sizler için güne hem hafif bir kahvaltı hemde lif içeriği zengin olan pancake tarifini hazırladık kahvaltılarınızın yanında bol yağlı kızarmış ekmekler yerine lifli pancake tercih edebilirsiniz. 

MALZEMELER

8 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday ruşeymi
1/2 tatlı kaşığı tarçın ya da toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı yumuşak esmer şeker
2 tatlı kaşığı buğday kepeği
200 ml süt
1 adet yumurta
1/4 çay kaşığı tuz

Krepleri pişirmek için:
1 tatlı kaşığı tereyağı 

Opsiyonel malzemeler:
1 adetorta boy rendelenmiş portakal kabuğu
1/2 çay bardağıiri kıyılmış ceviz içi

Üzeri için:
2 yemek kaşığıbal, şokella, fıstık ezmesi, tahin ve pekmez

Yapılış aşaması; Kepek ve tuz dışındaki bütün kuru malzemeleri elekten geçirin. Ardından kepeği de ilave edip karıştırın. Yumurtayı tuzla birlikte iyice çırpın ve sütü ilave edip karışım homojen olana kadar devam edin çırpmaya.
Islak karışımı unlu karışıma ilave edip tüm malzemeler iyice karışana dek çırpın. Pancake hamurunuzu 5-10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Opsiyonel malzemeleri tavaya dökmeden önce katın dinlenmiş harcın içerisine.

Tavayı tereyağı ile yağlayıp kızdırın. Bunu bir kere yapmanız yeterli olacaktır. Yağ fazla gelirse dert etmeyin, pancake hamurunun içerisine dökebilir ya da bir peçete yardımıyla tavadan fazlasını alabilirsiniz. Dinlenmiş pancake hamurunu bir kepçe yardımıyla sıcak tavaya aktarın. Pancakeleri tavaya dökerken tavanın altı açık olsun, hamurun yayılması bitince yanmasını önlemek biraz kısın altını. Pancakelerin üzeri delik delik olduğunda diğer yüzlerini çevirin.

Yorumlar