Salepli dondurma tarifi nedir nasıl yapılır

Salepli dondurma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri nelerdir? Sıcak havalarda içinizi ferahlatacak tarifi sizde deneyebilirsiniz.

Salepli dondurma tarifi nedir nasıl yapılır

Salepli dondurma nasıl yapılır? Salepli donudurmanın malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? Salepli dondurmanın püf noktaları nelerdir? Elmaelma.com olarak bugün sizler için yaz mevsiminin sbunaltıcı havalarından kurtarmak için bir tarif hazırladık! Sizde oldukça pratik olan salepli dondurma tarifini evde yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı salep
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı damla çikolata
1 tatlı kaşığı antep fıstığı

Yapılış aşaması; Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırın. Ardından ocağın altını açın ve kaynayana dek karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra 3 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın. Oda ısısında soğuyana dek ara ara karıştırın. Dondurmanız soğuduktan sonra uygun bir kaba alın ve buzluğa kaldırın. 30 dakikalık aralıklar buzluktan çıkartın, mikserle ya da elinizle güzelce çırpın ve tekrar buzluğa kaldırın.  Bu işlemi yaklaşık 5 sefer tekrar etmeniz yeterli olacaktır. Bir gece boyunca buzlukta beklettiğiniz dondurmanız, ertesi gün yenmeye hazır olacaktır. Damla çikolata ve toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar