Sandal ağacı faydaları nelerdir hafızayı güçlendirmeye birebir!

Sandal ağacı yağı nedir? Sandal ağacı yağı faydaları nelerdir? Hafıza problemlerinden tutun bir çok sağlık sorunları çözümü için oldukça etkili olan bu yağ...

Sandal ağacı faydaları nelerdir hafızayı güçlendirmeye birebir!

Sandal ağacı yağının faydaları nelerdir? Sandal ağacı yağı hafızayı güçlendirir mi? Sandal ağacı yağı vücudu nasıl etkiler? Özellikle hafıza sorunlarından sıklıkla şikayetçi olanlar için alternatif bitkisel çözüm olan sandal yağı hafıza problemlerinin önüne geçmek için oldukça etkili bir yağdır. Sadece hafıza ile kalmayığ çeşitli sorunlarıda destekleyen sandal yağı ağacının faydaları saymakla bitmiyor. İşte birbirinden etkili faydaları...

ZİHNİNİZİ BOŞALTMAYA YARDIMCI!

Günlük yaşamda insan zihni çeşitli etkenlerden dolayı yorgun düşmekte ve bulanıklık yaşamaktadır. Bunun giderilmesi ve dinginliğin sağlanması için bitkisel olarak kullanılan özlerin başında sandal ağacı yağı gelmektedir. Bu yağ kendine özgü kokusu ile zihinde rahatlama sağlamaktadır. Bu amaçla koku ya da tütsü şeklinde kullanılmaktadır.

Zihinsel rahatlama özelliği nedeniyle sandal ağacı yağ meditasyon yapılırken önerilmektedir. Bu yağa yönelik olarak 2006 yılında yapılan çalışmaya göre sandal ağacı yağı beyinde bulunan bazı noktaları harekete geçirmekte, kullanan kişilerin zihin berraklığı neticesinde daha bilinçli davrandıkları gözlemlenmektedir. Bu yağ zihinde berraklık sağlamaktadır. Bundan dolayı dikkat ve sakinlik isteyen bir iş yapılacağı zaman sandal ağacı yağı kullanılması tavsiye edilmektedir.

SAKİN KALMAK İÇİN...

Yoğun iş temposundan ya da buna benzer nedenlerden dolayı yorulan ve sakinlik arayan kişiler için sandal ağacı yağı eşsiz bir nimettir. Yapılan araştırmalara göre sandal ağacı yağı koklayan kişilerde rahatlama yaşandığı ortaya çıkarılmıştır. Bunun yanı sıra cilt bu yağ ile ovulduğu takdirde de rahatlama yaşanmaktadır. Lavanta gibi uyuşukluğa yol açmayan sandal ağacı yağı rahatlama ve sakinlik isteyenler için oldukça idealdir. Kullanıldığı süre boyunca bu yağ sakin kalınmasına yardımcı olmaktadır. Ancak kullanımda aşırıya kaçılmaması tavsiye edilmektedir.

HAFİZA GÜÇLENDİRMEYE BİREBİR!

Pek çok insan daha güçlü hafızaya sahip olmak istemekte ve bunun için çeşitli yöntemler denemektedir. Bunlar içerisinde en etkili yöntem genellikle bitkisel içerikli olanlar olmaktadır. Özellikle sandal ağacı yağının hafıza arttırıcı etkisinin bulunduğu belirtilmektedir.

Sandal ağacı yağı faydaları incelendiğinde bu faydalardan birinin beyni güçlendirme etkisi olduğu görülmektedir. Özellikle yoğun tempo ile stres altında çalışan kişiler unutkanlık sorunu ile sıklıkla karşılaşmaktadır. Bunun önüne geçmek, daha kolay hatırlamak için sandal ağacı yağı kullanımı tavsiye edilmektedir. Böylelikle zihin gelişimi ve hafızanın artması desteklenmiş olmaktadır.

VÜCUTTA SARKMA SORUNLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN...

Günlük yaşam da pek çok insan kilo alıp verme ya da çeşitli nedenlerden dolayı sarkan derisinin tekrar sıkı hale gelmesini istemekte ve bunun için çeşitli yollar denemektedir. Bu konuda ortaya çıkarılan bitkisel yöntemler incelendiğinde en etkili bitkisel ürünlerden biri sandal ağacı yağıdır. Bu yağ belli bir ölçüye kadar sıkılaştırma etkisine sahiptir. Cilt yumuşak bir dokuya sahip olduğundan dolayı buralarda hareketlenme meydana getirmekte ve küçük çaplı kasılmalara yol açmaktadır. Bu amaçla pek çok tıraş ve cilt bakım ürününün içerisinde cildin sıkılaşmasını ve yatışmasını sağlamak amacıyla sandal ağacı yağı kullanılmaktadır. Aynı zamanda birçok cilt temizleme ürününün içerisinde de bu yağın kullanıldığı görülmektedir. Bu amaçla birincil bileşen olarak kullanılan yağ cilt için son derece faydalı ve yararlı etkilere sahiptir.

BOĞAZ TIKANIKLIKLARINA BİREBİR!

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte pek çok insan öksürük ve balgam şikâyeti ile karşı karşıya kalmakta ve buna çözüm olarak bitkisel yolları tercih etmektedir. Bu tür şikâyetlerin nedeni genellikle üst solunum yolunda yer alan bakteri ve virüsler ile alakalı olmaktadır. Bunlarla mücadele edebilmek için ise sandal ağacı yağı son derece faydalıdır. İstenilen etkinin elde edilebilmesi için temiz bir havluya birkaç damla sandal ağacı yağı damlatılarak bununla solunum yapılmalıdır. Bu sayede öksürüğün şiddeti azalmakta ve kısa süre içerisinde etkisini yitirdiği görülmektedir. Benzer etki balgam üzerinde de geçerli olmaktadır.

Yorumlar