Sapyoseksüel ne demek dış görünüşe önem vermezler!

Sapyoseksüel nedemek? Son zamanlarda sıklıkla duyulan bu kelimenin ne anlama geldiğini öğrenince çok şaşıracaksınız!

Sapyoseksüel ne demek dış görünüşe önem vermezler!

Son zamanlarda gündeme gelen  sapyoseksüel kelimesinin anlamı merak ediliyor.Özellikle  televizyon programları ya da basında çıkan haberler sonrası kişiler bu kelimenin nedemek olduğunu araştırmaya başladı. Peki bu kadar sık kullanılmaya başlanan kelime olan sapyoseksüel ne demektir? Bu sorunun yanıtını öğrenince çok şaşıracaksınız!

ZEKAYI EN ÖNEMLİ TAHRİK EDİCİ UNSUR OLARAK GÖRÜRLER!

Sapyoseksüel,dış görünüş ve fiziksel görüntüden önce zeka, entelektüel seviye ve kültür düzeyi gibi kriterlerden etkilenen insanları tanımlamak için kullanılır. Bu kişiler insan bedeninden ziyade beyne hayranlık duymaktadır. Zekayı en önemli tahrik edici unsur olarak görürler. 

DIŞ GÖRÜNÜŞE ÖNEM VERMEZLER!

Sapyoseksüellerin en önemli kriterleri, kültür düzeyi, eğitim durumu, espri yeteneği ve mizah anlayışıdır. Bir sapyoseksüel, ona gönderdiğiniz etkileyici bir fotoğraftan değil, onunla mesajlaşırken dil bilgisi kurallarına ne kadar dikkat ettiğinize bakar ve bundan etkilenir.

ZEKASI YÜKSEK OLAN BİRİYLE KARŞILAŞTIKLARINDA UYARILIYORLAR

Sapyoseksüeller, fiziksel olarak ortalamanın üstünde olan, ancak ortalama zekaya sahip olan kişileri çekici bulmazlar.Cinsel çekim duyabilmesi için kişinin ileri düzeyde bir zekaya ve entellektüel seviyeye sahip olması gerekir.  Bilimsel araştırmalar sapyoseksüellerin, zekası yüksek olan birinin düşüncelerinden ve davranışlarından etkilenmenin de ötesinde zekası yüksek olan biriyle, karşılaştıklarında cinsel olarak da uyarıldıklarını ortaya koyuyor.

 

Yorumlar