Sarı karpuz nedir nerede yetişir faydaları nelerdir?

Halk arasında sarı karpuz olarak bilinen 'Çin karpuzu'unun faydalarını duyan kırmızı karpuzu elinden bırakıyor! İşte mucizevi faydaları!

Sarı karpuz nedir nerede yetişir faydaları nelerdir?

Eski zamanlarda oldukça popüler olan Sarı karpuz son 60 yılda üretimi durduruldu. Ancak faydalarını duyan sarı karpuzu mumla arıyor! Şimdilerde Burdur'da yetiştirilen sarı karpuzun faydalarını duyan satın almak için sıraya giriyor! Elmaelma.com olarak sarı karpuzun faydalarını sizin için bir araya getirdik! İşte sarı karpuzun lezzeti kadar merak edilen az bilinen o faydaları...

BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRÜYOR KEMİK GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR!

Böbrek sorunu yaşayanların bir numaralı tercihi olan saerı karpuz aç karnına tüketildiği zaman böbrek sorunlarına iyi geliyor! Böbrekleri çalıştıran ve böbrek taşını ağrısız ve sorunsuz bir şekilde düşmesine yardımcı olan sarı karpuz, aynı zamanda kemik gelişiminide olumlu yönde etkilemektedir.

TAM ANLAMIYLA TOKSİN ATICI!

Yine aynı şekilde aç karnına tüketildiğine idrar söktürücü özelliki devreye giren sarı karpuz, vücuttaki tüm toksinleri vücuttan atılmasına yardımcı olmakla beraber kanınızın temizlenmesine yardımcı oluyor.

DİYETLERİN VAZGEÇİLMEZİ!

Aynı zamanda düşük kalorili olan sarı karpuzun içerisinde, kalsüyum, potasyum, B ve C vitaminleri bulunmaktadır. İçerisindeki yağ oranının az olmasıyla diyet listelerinin vazgeçilmezi arasıda yer alıyor!

RİSKLİ HASTALIKLARI ÖNLÜYOR!

İçerisindeki lif içeriği ve posasının yapısı ile bağırsak florası açısından oldukça faydalıdır. Böylelikle riskli hastalıklar kategorisinde yer alan bağırsak kanserinin önüne geçerek bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. 

Yorumlar