Sarı, kırmızı ve beyaz soğanın arasındaki fark nedir?

Yemeklerde salatalarda kullandığımız soğanaların rengine hatta tipine göre farklılık göstermektedir. İşte farklı özelliklere sahip o soğanlar...

Sarı, kırmızı ve beyaz soğanın arasındaki fark nedir?

Günlük yaşamınızda mutfakların olmazsa olmazları yemeklerin ve salatalara tat veren soğanların arasındaki farkı biliyor musunuz? Hiç düşündünüz mü sarı, kırmızı ve beyaz soğanın özelliklerini ve birbirleri arasındaki farkı? Biz merak ettik ve elmaelma.com okurları için soğan çeşitleri arasındaki farkı sıraladık...

Sarı soğan

Sarı soğanın en büyük özelliği ve avantajı yaz kış her mevsim olması. Sofralarımızda da zaten sıklıkla sarı soğan yerini almaktadır. Hemen hemen her yemekte genellikle elimizin altında sarı soğan bulunur. Aynı zamanda bir diğer özelliği sarı soğan bütün yemeklere ayak uydurabilmektedir her yaptığınız yemeğe sarı soğan kullanabilirsiniz. 

Beyaz soğan

Genellikle filmlerde gördüğümüz gibi mutfakta ağlarken yalandan soğan doğrayan karakterler vardır ya heh evet işte göz yaşartan dediğimiz soğan aslında beyaz soğandır. Genellikle tadı biraz acı olan soğan beyaz soğandır. Genellikle yemeklere lezzet katan beyaz soğan aynı zamanda kuru fasulye, nohur ve mercimek gibi yemeklerin içerisinde ayrı bir lezzet oluşturmaktadır.

Kırmızı soğan

Genellikle bu soğan karşımıza sandviçlerde ve hamburgerlerde karşımıza çıkmaktadır. Kırmızı soğan hem lezzetli hemde sert olmasıdır. Fakat haşlandıktan sonra kolay bir şekilde erimemesi ve bir süre sonra çabuk bozulması ne yazık ki dez avantajlar arasındadır. Bu yüzden kısa sürede tüketilebilecek yiyeceklerin içerisinde kullanılmaktadır. Az öncede söylediğimiz gibi hamburger ve sandviçlerde kırmızı soğan karşımıza çıkmaktadır.

Yorumlar