Sarılmanın insan sağlığına olan faydaları nelerdir?

Anlık boşluğa düştüğümüzde çevremizdeki yakın dostlarımızın bir anlık sarılması bile kendinizi bir an iyi hissetmenizi sağlar. Peki sarılınca her şey geçer mi?

Sarılmanın insan sağlığına olan faydaları nelerdir?

İş yerinde, okulda veya yaşamda herhangi bir şeye üzüldüğümüzde veya anlık boşluğa düştüğümüzde dikkat ederseniz yakın çevremizin o an için kısacık bir sarılmayla bir an kendinizi iyi hissettiğinizi fark edersiniz ve düşünmeye başlarsınız. Peki sarılınca gerçekten her şey geçer mi...

Yapılan araştırmalara göre, hem sarılan kişi hem de sarılanan kişide pozitif bir enerji verdiği ve bağ kurduğu söylenmektedir. Bu noktada bu pozitif bağ fiziksel kontakltla sonrasında da devam etmektedir. Aynı zamanda bu durumlarda sarılırken salgılanan oksitosin hormonunun kemiklerin zayıflamasını önleyebileceği belirlendi...

Bilim adamlarının araştırmasında, ''bağ kurma'', ''aşk'' veya ''sarılma'' yaşlılarda kas zayıflığının giderilmesini hatta obezitenin önüne geçebileceği tespit edildi. Özellikle yaşlanma karşıtı olanlar için sarılmanın yaşlanmayı geciktirme gibi bir faktörü de olduğu belirtildi. Aynı zamanda kas zayıflamasının yanında kanseri de tetiklemediği ve yaşın ilerlemesiyle beraber daha az salgılanan oksitosinin anne ve baba arasındaki bağıda güçlendirmektedir.

İşte sarılmanın mucizevi faydaları...

- Beynin salgıladığı endorfin adlı hormonu salgılamasına yol açan bir eylem olmakla beraber vücut gelişimine de oldukça katkı sağlamaktadır. 

- Sarılmanın bir diğer faydası ise kan basıncını düşürerek kadınlarda görülen menstrual ağrıları dindirmektedir. 

- Dinmek bilmeyen çılgın baş ağrılarını ilaç almadan sarılarak dindirebilirsiniz. Çünkü sarılmak aynı zamanda baş ağrılarını da dindirmektedir. Aynı zamanda kaygı, stres gibi durumlarınızı da azaltmaktadır. 

- En önemlisi kendinizi kötü hissettiğiniz durumlarda yanlız olmadığınızı hatırlatan bir eylemdir. Size çözüm önerileri sunamaya yardımcı olan düşüncelere yeltenmenize katkıda bulunmaktadır.

- İştah problemleri yaşayan kişilere iyi gelmekle beraber ruhu yatıştırıcı ve sakinleştirici bir özelliğide bulunmaktadır.

 

Yorumlar