Sarımsak yağının faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

Sarımsak, hala dünyada birçok hastalıkla mücadele edilmesinde bir numaralı ilaçtır! İşte sarımsağın faydaları...

Sarımsak yağının faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

SARIMSAK YAĞININ FAYDALARI

Deri Enfeksiyonlarına Karşı

Sarımsak, mantar önleyici ve iltihap önleyici olarak bilinen içeriği ile birçok cilt durumu ile mücadele eder. Bu cilt durumlarına sedef, saçkıran, siğiller, nasır, ayak mantarı gibi durumlar örnek olarak verilebilir. Bunun için gerekenler; pamuk çubuğu ve sarımsak yağı. Hafifçe ısıtılmış birkaç damla sarımsak yağını bir pamuk parçasına serpiştirin ve derinizde etkilenen bölgeye bu pamuğu sürün.
Bu uygulamayı günde 2 ya da 3 kez tekrarlayın. Yapılan araştırmalara göre, sarımsağın içeriklerinde bulunan mantar önleyici içerik, Candida, Malassezia ve the dermatophytes gibi mantar türlerine karşıdır. Ayrıca bir diğer araştırma ise, sarımsağın cilt kanseri oluşumunu engellediğini göstermiştir. Ancak fazla ısıtmamalısınız. Aksi takdirde deride yanıklar meydana gelebilir.

Sivilce tedavisi

Sivilceden meydana gelen ağrı ve utanç canınızı mı sıkıyor? Öyleyse, bu inatçı problemle savaşmak için sarımsak yağını kullanmak isteyebilirsiniz. Gerekenler, sarımsak yağı ve yüz maskesi malzemesi. Birkaç damla sarımsak yağı, bir yüz maskesi içeriğine eklenir. Ardından bu karışım ya da macun yüze uygulanır.
10 dakika kadar böyle bırakıldıktan sonra soğuk su ile yıkanır. Akneler ve yaralar tedavi edilinceye kadar günlük olarak bu tekrar edilir.

Saç dökülmesini engeller

Sarımsak yağı, içerdiği çeşitli besinler sayesinde saçların büyümesini destekler ve saç dokusunun gelişmesine yardımcı olur. Bu besinler saç dersinde meydana gelen birçok hastalığa karşı mücadeleye yardımcı olur. Gerekenler; sarımsak yağı ve şampuan. Hafifçe ısıtılmış sarımsak yağı saç derisine ve saçlara uygulanır. Bir gece boyunca böyle bırakılır. Ertesi gün sabah şampuanla yıkanır. Sarımsak yağı, sülfür, E vitamini, C vitamini, B1 vitamini ve B6 vitamini yönünden zengindir. Bütün bu içerikler, saçın hızlı büyümesine saç derisi sağlığının gelişimi için önemli besinlerdir. Ayrıca, kırılma önler ve saç köklerinin güçlendirilmesini sağlar. Yapılan araştırmalara göre, sarımsağın tekrar eden saç dökülmesi problemine karşı faydalı olduğu görülmüştür. Bireyin saçlarının sarımsak yağı ile düzenli olarak yağlanması, ayrıca, saç derisindeki kan sirkülasyonunu da destekler.

Enfeksiyonla savaşır

Gerekenler; sarımsak yağı ya da kapsülü. Evde kendiniz hazırladığınız sarımsak yağı ya da eczaneden aldığınız kapsüllerini hazırlayın. Günlük önerilen dozaj miktarını her gün yutun. Sarımsakta bulunan aktif bileşen olan allicin, birçok bakteri, mantar, parazit ve virüslere karşı aktif bir antimikrobiyel etki ortaya koyar.

Diş ağrısı

Diş ağrısından dolayı uzun süreli acılar mı çekiyorsunuz? Sarımsak yağının yardımcı olduğu bir nokta da budur. Gerekenler; sarımsak yağı ve pamuk Birkaç damla sarımsak yağı bir parça pamuğa damlatılır. 10-30 dakika boyunca etkilenen diş bölgesine bu pamuk uygulanır. En iyi sonucu elde etmek için bu işlemi günde 2 ya da 3 kez tekrar etmeniz gerekir. Sarımsak içerdiği büyülü allicin bileşeni ile sadece diş ağrısının ve iltihabının azaltılması için kullanılmamaktadır. Aynı zamanda bakteriyel aktiviteleri azaltarak, diş kaybının önlenmesini sağlar.

Kolesterolün Düşürülmesi

Kolesterol, kardiyovasküler sağlık için önemli noktalardan biridir. Sarımsak yağı, kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Gerekenler; sarımsak yağı veya kapsülleri ve balık yapı kapsülleri. Sarımsak yağı evde hazırlanır ya da eczaneden satın alınır. Ayrıca eczaneden balık yağı kapsülleri de satın alınır. Günlük olarak önerilen dozajlar ile sarımsak yağı ve balık yağı kapsülleri birlikte tüketilir. Sarımsak yağı, balık yağı ile bir kombinasyon şeklinde kullanıldığında, mükemmel bir kolesterol düşürücü etki meydana getirir. Çalışmalar, balık yağı, kombinasyon olarak sarımsak yağı ile birlikte kullanıldığında, toplam kolesterolün azaltılması kabiliyetinde olduğunu göstermiştir.

 

Yorumlar