Sarkıt lambalardan dekorasyon önerileri mumlar veya gaz lambalarıyla...

Sarkıt lambalarla evinizin havasını değiştirmeye ne dersiniz? İşte son dönemlerin modası sarkıt lambalar hakkında bilmeniz gerekenler.

Sarkıt lambalardan dekorasyon önerileri mumlar veya gaz lambalarıyla...

Son dönemlerde ev dekorasyonunda oldukça moda olan sarkıt aydınlatmalar günlük yaşamda hemen hemen bir çok mekanın vazgeçilmez aksesuarları arasında yer alıyor. Evin veya mekan tasarımının bir anda havasını değiştiren sarkıt lambalar hakkında EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, tasarım gerek işlevsel bakımdan geniş bir yelpaze sunduğunu belirtiyor.

DİKKAT ÇEKİYOR!

Günlük yaşamda kullanılan spot, gömme, aplik gibi aydınlatmalardan ziyade tasarım açısından sarkıt aydınlatmaların dekorasyona daha yüksek değer katmaktadır. Bu ürünler mekanın merkezinde kurgulandığı için dikkat çeken dekorasyon unsurlarının başında geldiğini ifade ediyor.
Sarkıtlar tasarım bağlamında zaman içinde pek çok farklılaşmaya uğradı. Örneğin ilk sarkıt örnekleri, ilkel versiyonunda üzerinde mumlar ya da gaz lambaları bulunan şamdan üzerinden çeşitlendirildi. Daha sonra tasarımcılar farklı form ve malzemeleri kullanarak çok farklı ürünler ürettiler. Günümüzde sıklıkla kullanılan sarkıt aydınlatma tasarımlarını malzemelerine göre incelediğimizde genellikle metal, cam ve plastik ağılıklı ürünler görüyoruz.

SIRADIŞI TASARIMLAR SIRADIŞI GÖRÜNÜM!

Diğer yandan, metal, cam ve plastik malzemelerin dışında alışılmadık malzemelerden üretilmiş sıradışı sarkıt aydınlatma ürünleridir. Bu materyallere örnek olarak betonu verebiliriz. Günümüzde sarkıt aydınlatma tasarımında betonla üretilmiş tasarımlara sıklıkla rastlıyoruz. Ahşap da malzeme olarak sık kullanılan ve mekana sıcak bir hava katan bir tasarım öğesi. Tasarımcılar kimi zaman işlev olarak çok farklı amaçlarla tasarlanmış unsurları da sarkıt aydınlatmalarda tasarımın bir parçası olarak kullanabiliyor. Ancak zevkinize göre amber ışık veren akkor ampülleri de farklı bir tasarım anlayışıyla sarkıt aydınlatma olarak kullanabilirsiniz.

Yorumlar