Sebzeli tavuk sote nasıl yapılır gerekli malzemeler ve püf noktaları

Soğan ve sarımsağın lezzeti, biberlerin renkleriyle hem gözünüze hem midenize hitap eden bir lezzet; sebzeli tavuk sote!

Sebzeli tavuk sote nasıl yapılır gerekli malzemeler ve püf noktaları

O bir kurtarıcı! Plansız misafirler için muhteşem bir tarif, sebzeli tavuk sote! Hem lezzetli hem sağlıklı hem de çok pratik, dikkat etmeniz gereken tek nokta tavukları kurutmadan pişirmek! Sizde pratik ama lezzetli bir tarife ihtiyaç duyuyorsanız bu lezzeti mutlaka denemelisiniz! Sebzeli tavuk sote için gerekli malzemer ve püf noktaları...

MALZEMELER

3 adet tavuk bonfile
1 adet kapya biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5-6 adet fasulye
2 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı beyaz biber

PİŞİRME ÖNERİSİ

Tavukları ekledikten sonran ocağın altını kesinlikle kısmayın ki tavuklar suyunu salmasın. Hem sebzeleri hem tavukları yüksek ateşte hızlı hızlı soteleyin.

NASIL YAPILIR?

Fasulyeleri kaynar haldeki tuzlu suya atıp 3 dakika boyunca haşlayın ve çıkarıp soğuk suya atın. Soğanı yemeklik, sarımsakları minik minik, biberleri ve tavukları jülyen doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve soğanları ekleyin. Soğanları yakmadan 2-3 dakika kadar soteleyin. Doğranmış sarımsakları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca suyunu iyice süzdüğünüz fasulyeleri ve biberleri de ekleyin. Biberler de hafif yumuşayınca kalan yağı ve tavukları da ve hızlı hızlı soteleyin. Bu soteleme parçaların büüyklüğüne göre 7-8 dakika kadar sürmeli. Ocaktan almadan 2 dakika önce soya sosu ve baharatları da ekleyip 2 dakika daha soteleyin.

Yorumlar