Şeflerin asla yapmadığı yaygın yemek pişirme hataları

Şeflerin asla yapmadığı yaygın pişirme hatalarını mutlaka öğrenin deriz. Hepimizin mutfakta yaptığı bu hatalar yemeğin hem kalitesini hem de lezzetini bozuyor.

Şeflerin asla yapmadığı yaygın yemek pişirme hataları

İster amatör bir aşçı ya da mutfakta profesyonel olursanız, hepimiz hayal kırıklığı yaratan yemekler hazırladık. Pişirmeden etleri doğrudan buzdolabından baharatlı tuz kullanmaya kadar, her gün binlerce insanın yaptığı yaygın hatalar bunlar. My Domaine Australia'ya konuşan profesyonel şefler, yemek hazırlarken yapamayacakları mutfak hatalarını ortaya çıkararak mutfak sırlarını paylaştılar.

Santa Monica'daki Tar & Roses'ın şefi ve sahibi Andrew Kirschner, ev şeflerinin dilimleme veya servis etmeden önce etlerini her zaman dinlendirmeyi unuttuğunu söylüyor. Etin büyüklüğüne ve kesilmesine bağlı olarak beş ila 30 dakika arasında dinlendirilmesi gerektiğini söyleyen Kirschner, bunun tüm etler için geçerli olduğunun altını çiziyor. Bunun nedeni ise etin suyunun kaybolmadan etin içinde kalmasını sağlamak. 

ETİ BUZDOLABINDAN ÇIKARDIĞINIZ GİBİ PİŞİRMEYİN!

Los Angeles'ın BS Taqueria'sının şefi Ray Garcia, etin asla buzdolabından çıktığı gibi pişilmemesi gerektiğini söylüyor. Çünkü etin hemen buzdolabından çıktıktan hemen sonra etin pişirilmesi etin düzensizce pişirilmesine ve bazı parçaların az pişmiş olmasına neden olabilir.

Garcia, biftek, balık filetosu veya tavuk parçaları pişiriyorsanız etin en az 15 dakika oda sıcaklığına getirilmesini tavsiye ediyor: Bütün tavuklar, hindiler veya kızartmalar gibi daha büyük parçalar daha uzun süre dinlenmiş olmalı!

EVDEKİ AŞÇILAR DOĞRU TUZU KULLANMIYOR

Los Angeles'taki Redbird sahibi olan Şef Neal Fraser'ın gördüğü bir diğer yemek hatası, evdeki aşçıların doğru tuzu kullanmaması. Fraser'a göre yemeklerde öğütülmüş değil kristalize tuzlar kullanılmalı. 

HAŞLANMIŞ YUMURTALARI HEMEN SOĞUK SUYA BATIRIN

Los Angeles'taki République ve Sari Sari Store'un ortak sahibi olan pasta şefi Marge Manzke ise haşlanmış yumurtaların mutlaka sıcak sudan çıkarıldıktan sonra soğuk suya konulması gerektiğini söylüyor. Yumurtaların soğumaması için bu işlemin çoğu kez atlandığını söyleyen Store, sıcak halde bekletilen yumurtaların sarılarının çevresinde gri halkalar oluşturduğunu bunu önlemenin tek yolunun ise yumurtaları soğuk suya batırmak olduğunu anlattı. 

ŞEFLERDEN KURTARICI ÖNERİLER

- Yapabildiğin kadar temiz ürün kullan.
- Her zaman daha fazla tuz ekleyebilirsin, ama asla tuz çıkarmazsın. Elinin ölçüsüne dikkat et. 
- Bir tatlı pişirmiyorsan her zaman sarımsak kullan.
- Ustaca pişmiş yumurtalarla her şeyi yapabilirsin. 

Yorumlar