Şekerpare tatlısı nasıl yapılır malzemeleri ve 3 adımda püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için tatlı tariflerimiz arasından tatlının böylesi diyebileceğiniz ''Şekerpare'' tarifini hazırladık. Sizde bu tatlı tarifini deneyebilirsiniz.

Şekerpare tatlısı nasıl yapılır malzemeleri ve 3 adımda püf noktaları nelerdir?

Tatlı tariflerimiz arasından bugün sizler için hem hafif hemde bir tadını damağınızda bırakacak olan 'Şekerpare' tarifi ile karşınızdayız. Yemek faslı sonrası misafirlerinize ikram olarak sunabileceğiniz şekerparenin yapımıda bir o kadar kolay! Sizde evde oldukça basit olan bu tarifi deneyebilirisiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

2 su bardağı un

125 tereyağı

1 çay bardağı ayçiçek yağı

4 yemek kaşığı irmik

4 yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

20 adetfındık içi

Şerbet yapımı için;

2,5 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 dilim limon

Yapılış aşaması; Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limonu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın.

Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun.
Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. işte hepsi bu kadar hazırladığınız şekerpareyi servis için hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar