Şekersiz çayın faydaları nelerdir çay nasıl içilmelidir?

Çay vazgeçilmez bitmek bilmeyen sohbetlerin temsili sembolüdür. Bugün çay tüketimini yeniden keşfedip şekersiz çayın mucizevi faydalarını derledik.

Şekersiz çayın faydaları nelerdir çay nasıl içilmelidir?

Biraz samimi bir sohbet yanında da ince belli bir çay varsa sabahlara kadar sohbetin ve çayın tadına doyum olmaz! Tartışmalara açık olan ve çayseverleri ikiye ayıran tartışmaya açık olan konulardan biri de ''Çay şekerli mi yoksa şekersiz mi içilir?'' sorusudur. Her ne kadar şekerli içen biri için tatsız bir şeymiş gibi olsa da çayın saf tadı, şekerli içilen çaya oranla hem daha lezzetli hemde daha sağlıkıdır. Bugün sizler için sohbeti biraz koyulaştırıp çayın şekersiz faydalarını derledik..

- Çayın en önemli özelliklerinden biri de saf olması ve içerisinde hiçbir katkı maddesi olmamasıdır. Bu nedenle çay vücuttaki su dengesini koruma özelliğine sahiptir. Çayı şekersiz içerseniz kalorisi yoktur. Ancak bir küp şekerde sadece 20 kalori vardır ki her çaya 2 şeker attığınızı düşünürsek hem sağlığınız hemde kurtulmak istediğiniz kilolarınız için bu durum biraz risk taşıyabilir.

- Şeker biliyoruz ki dişlere zarar verir ve çeşitli ağız içi sorunlarına neden olur. Bu noktada şekerli içtiğiniz çay dişlerinizin sararmasına neden olmaktadır. Ancak şekersiz tüketiğiniz çayda ise içerisindeki florür sayesinde diş mineniz güçlenir ve ağız içi bakterilerin oluşmasını engeller.

- Gün içerisinde 5 bardağa kadar tükettiğiniz şekersiz çay vücut direncinizi hastalıklara karşı korumaktadır. Aynı zamanda içerdiği antioksidan sayesinde kansere karşı önleyici özelliklere sahiptir. Şekersiz olarak tükettiğiniz çay kanser riskini azaltır.

- Yemek sonrası içilen çay sindirim sisteminize fayda sağlayarak hazmı kolaylaştırır. Vücudunuzdaki zararlı atıları atmanıza yardımcı olmaktadır.

- Böbreklerinizin düzenli olarak çalışmasına da fayda sağlayan çay, içerdiği teobromin ve reofilin maddeleri sayesinde idrar sökücü özelliği taşımaktadır.

Yorumlar