Şekersiz çikolata kreması nasıl yapılır ev yapımı çikolata kreması için gerekli malzemeler

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı çikolatalı fındık kremasını tamamen doğal olarak kendiniz yapmaya ne dersiniz?

Şekersiz çikolata kreması nasıl yapılır ev yapımı çikolata kreması için gerekli malzemeler

Biz kadınlar mutsuz olduğumuzda tüm kavonozu kucağımıza alır ve dibini görene kadar durmayız değil mi? Evet aslında çok zararlı, ama durduramıyoruz kendimizi. Madem çok seviyoruz o zaman doğal ve katkısız olanını tüketelim değil mi? Olur mu demeyin olur! İşte ev yapımı tamamen doğal ve katkısız çikolatalı fındık kreması! Kahavaltı sofralarınızın yeni vazgeçilmezi olacak! Bu tarifi mutlaka denemenizi öneririz...

MALZEMELER

2 su bardağı çiğ fındık
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
1 çay kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)
1/2 çay kaşığı tuz

PÜF NOKTASI

Fındıkların tamamını birden rondodan geçirmeyin. Azar azar ilave edin. Zeytinyağı yerine Hindistan cevizi yağı, ceviz yağı, fındık yağı gibi yağlar kullanabilirsiniz. Tatlandırmak için bal, agave şurubu gibi alternatifleri de kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Fırın tepsinizin üzerine yağlı kağıt serin ve fındık içlerini üzerine aktarın. 200 derecelik fırında fındıkların kabukları hafif hafif çatlayıp, kokusu çıkana kadar kavurun. Fındıkları kabuklarından ayırın. Ilıklaşmaları için bir kenara alın. Fındıklar ılıklaştığında bir kısmını rondonun içine alın ve iyice ezilmelerini sağlayın. Üzerine yağ, tuz, kakao ve Hindistan cevizi şekerini ilave edin. Tüm fındıkları bu şekilde azar azar rondodan geçirdikten sonra vanilya özütü ilave edin. Çok şekersiz gelmişse bu aşamada biraz daha Hindistan cevizi şekeri ya da alternatif bir tatlandırı ilave edin. Kremamsı bir kıvam aldığında kavanoza aktarın ve afiyetle tüketin.

Yorumlar