Şekersiz fıstık ezmesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enerjinize enerji katacak!

Şekersiz fıstık ezmesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Bu tarifle fıstık ezmenizi artık kendiniz yapabileceksiniz. Hem sağlıklı hem de pratik!

Şekersiz fıstık ezmesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir enerjinize enerji katacak!

Sağlıklı yağlar son yıllarda farklı şekillerde tüketilmeye başlandı. Özellikle de kuruyemişler bu konuda en çok ilgi gören besinler arasında yer alıyor. Marketlerde yer alan fıstık ezmeleri ne kadar sağlıklı görünse de içerisine katılan katkı maddeleri ne yazıkki insan sağlığına zarar veriyor. Bu yüzden fıstık ezmesini dışarıdan almayı bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü sizin için daha ekonomik ve evde hazırlayabileceğiniz şekersiz fıstık ezmesi tarifi hazırladık. Tarifin tadını kendi damak tadınıza göre bal veya pekmez kullanarak tatlandırabilirsiniz. Peki şekersiz fıstık ezmesi nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Bu lezzet sporcuların ve sağlıklı beslenenlerin gözdesi olacak! İşte malzeme listesi ve hazırlanışıyla şekersiz fıstık ezmesi tarifi! 

MALZEMELER: 

200 gram (ortalama 1,5 su bardağı) kabuklu çiğ yer fıstığı, dilediğiniz miktarda kaya tuzu, bal veya pekmez, dilerseniz 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ya da zeytinyağı, bir miktar su

HAZIRLANIŞI: 

Çiğ yer fıstıklarını kabuklarından ayırın. İster kendiniz fırında veya tavada kavurun, isterseniz kavurmadan mutfak robotuna ekleyin.Kavurmanız, fıstık ezmenizi daha lezzetli yapacaktır.Mutfak robotuna aldığınız fıstıkları ara vererek, püre haline gelene kadar çekin.Yağını saldığında içerisine dilediğiniz şekilde kaya tuzunu ekleyin.Son olarak bal veya pekmez ekleyin ve yeniden çekin.Dilerseniz 1 tatlı kaşığı istediğiniz yağdan ekleyin.Fıstık ezmenizi kavanoza koyun ve buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Yorumlar