Seks hakkında 18 gerçek libidonuzu doğal yoldan yükseltebilirsiniz

Daha iyi bir cinsel yaşam için bilimin izinden yürüyün deriz. Cinsel hayatınızı renklendirmenize yarayacak 18 bilimsel veriyi sizler için derledik.

Seks hakkında 18 gerçek libidonuzu doğal yoldan yükseltebilirsiniz

Daha iyi bir cinsel yaşam için seks gerçekleri hakkında bilgi edinmek, sizin için yapılacaklar listesinin en üstünde olmayabilir. Ama ilişkinizde heyecanı kaybetmişseniz,  zevk almıyorsanız yaşadığımız sorunlar sadece uyku düzeninizi bozmakla kalmaz, daha fazlasıyla sizi etkilemeye başlayabilir. Araştırmalar, kötü cinsel yaşamın yada cinsel yaşam eksikliğinin düşük bağışıklık sistemi, gergin ilişkiler, çok daha fazla stres nedeni olduğunu kanıtlamış durumda. Biz de size cinsel hayatınızda yeniden heyecanı yaratmanıza yardımcı olacak bir kaç bilimsel gerçeği bulduk. Haydi başlayalım.

1- İYİ CİNSEL YAŞAM SİZİ DAHA ZEKİ YAPAR

Bir orgazm ulaşmak vücudunuzun sadece bir bölümünden daha fazlasını uyarır . Doruğa varmak beyninizdeki kan akış miktarını arttırdığı için beyninizin aktiviteleri yükselebilir. Kendinizi daha iyi hissettikçe cinsel aktivite istediğiniz de artacaktır. Artan istek de daha keyifli zamanlar demek. 

2. KIRMIZI RUJ ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR

Randevunuzda daha fazla ilgi olsun istiyorsanız bayanlar rujunuzun rengini değiştirebilirsiniz. Araştırmalar, erkeklerin kırmızı ruj kullanan kadınlara daha fazla ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor. Kırmızı ruj tarzım değil diyorsanız o zaman kıyafetiniz kırmızı olsun. Çünkü aynı araştırmalar erkeklerin kırmızı ruja verdikleri tepkinin aynısını kırmızı elbiselere de verdiklerini gösteriyor. 

3. BEYLER BİRAZ SAKAL BIRAKMAYA NE DERSİNİZ?

Bir tüyoda erkekler için. Eğer sakalınız yoksa biraz bırakın deriz. Eğer halihazırda sakallıysanız onu da düzelttirin. Görünüşe göre, kadınlar ortalama 10 günlük sakal büyümesini en çekici buluyor.

4. KADINLARA BİRAZ DAHA FAZLA İLGİ

Seks sırasında tam memnuniyeti sağlamak için uğraşıyor musunuz? Yatakta biraz zaman geçirin, çünkü mastürbasyon yapan kadınların cinsel ilişki sırasında tam doyuma ulaşmak için mücadele etme olasılıkları daha az. Onun yerine biraz siz uğraşın ve heyecanı arttırın. 

5. GÜNDE BİR ELMA YİYİN

Elma yiyin deyince aklınıza yaramaz fikirler gelmiş olabilir. Ancak biz çok ciddiyiz.  İtalyan araştırmacılar, elma yemenin cinsel tatmininizi artırabildiğini buldu.  Çalışmada, her gün düzenli elma yiyen kadınların daha yüksek cinsel istek ve işleve sahip oldukları ve daha kolay uyarıldıkları ortay konuldu. 

6. ALKOL DÜŞMANINIZ OLABİLİR

Günde yarım litre bira, sperm sayısını yüzde 33 oranında azaltabilir. Düşük sperm sayısı demek düşük cinsel istek demek. Son bardağı içerken hatırlamanızı tavsiye ederiz.

7. DÜŞÜK STRES DAHA İYİ CİNSEL YAŞAM DEMEK

Araştırmalar düzenli cinsel ilişkinin daha düşük stres seviyesini beraberinde getirdiğini kanıtlıyor. Düşük stres de yatakta daha fazla eğlencenin yollarından biri. Yani daha çok seksle stresten kurtulup, daha da çok seks yapmak için enerji bulabilirsiniz.

9. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ İYİLEŞTİRİN

Amerikalı araştırmacılar, haftada bir veya iki kez seks yapan kişilerin haftada bir kez daha az seks yapanlardan daha iyi bağışıklık sistemine sahip olduğunu buldu. Çalışma, vücudunuzda hastalıklarla savaşan kimyasal olan immünoglobulin düzeylerinin, haftada birkaç kez seks yapan kişilerde yüzde 30 daha yüksek olduğunu göstermektedir. Daha sağlıklı bir beden, daha mutlu yatak demek unutmayın!

10. MUTLAKA SARILIN

20 saniyelik bir kucaklama ile bir güne başlayın. Uzun bir kucaklama, güven ve bağlanma duyguları üreten hormon oksitosini salgılamanıza yardımcı olur.  Araştırmalar, sadece daha fazla sarılmanın kalp hızını ve tansiyonu düşürdüğünü değil, aynı zamanda stresli durumlarla başa çıkabildiklerini de gösteriyor.

11. RİSK ALINCA...

Seksten önce yeni ya da heyecan verici bir şey denemek, beyninizdeki zevk merkezlerini harekete geçiren bir dopamin patlaması yaşatır. Gerisini tahmin edersiniz zaten!

13. SABAH SEKSİNİ DÜŞÜNÜN

Güne sabah seksiyle başlayın. Bu, stresi azaltan hormonlardan biri olan iyi hissettirici kimyasal oksitosini serbest bırakacaktır. Ayrıca kaygıyı hafifletebilir.

14. BOYNUNUZU DA OYUNA SOKUN

ABD merkezli Seksolog Carol Queen, boyunun yüksek oranda ışık-dokunma reseptörlerine sahip olduğunu, bu nedenle ona dokunma, öpmeyi mutlaka teşvik edin diyor. 

15. GÜRÜLTÜ İYİDİR 

Yatak odasında daha yüksek ses, diyaframda titreşimler yaratır bu titreşimlerde beyne oksijen alımını attırır. Daha fazla oksijen daha yüksek performans o da keyifli bir akşam demek.

16. BAYANLAR KARIN VE KALÇA KASLARINIZI GÜÇLENDİRİN

Brezilya Sao Paolo Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, karın ve kalça kaslarını güçlendiren kadınlarda uyarılma ve cinsel isteklerin daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Bu nedenle egzersizi katla ve pelvisini çalıştır. 

17. AÇ KARNINA SEKS MUTLULUK GETİRMEZ 

Drexel Üniversitesi tarafından Philadelphia'da yapılan bir ABD çalışması, kadın beyninin yemekten sonra romantik ipuçlarına daha iyi tepki verdiğini ortaya koydu. Seks hayatını beslemeye başlama zamanı.

18. ERKEKLERE DE ZAMAN TANIYIN

İyi seks bekleyenleri bulur! Journal of Sex Research dergisinin yakın tarihli bir çalışması, erkeklerin ve kadınlardan daha yavaş orgazma ulaştığını ortaya koydu. Bu nedenle beyleri de düşünün, acele etmeyin!

 

Yorumlar