Selülit azaltan çay çeşitleri mucize yaratıyor!

Selülit azaltan şeyler nelerdir? Hangi çaylar selülite iyi gelir? Yazın selülitleri kafaya takmadan dilediğiniz kıyafeti giymek isteyenler buraya!

Selülit azaltan çay çeşitleri mucize yaratıyor!

Selülit nedir? Selülit neden olur? Selülit azaltıcı çaylar var mı? Hangi çaylar selüliti azaltmaya yardımcı oluyor? Biz kadınlar tırnak ucundan tutun saç telimize kadar kusuruzsuz görünmek için çabalıyoruz. Gerek cilt bakımları gerek kozmetik ürünler hayatımızın vazgeçilmez ve pür dikkat takibe aldığımız alanlar arasında yer alıyor! Ancak elmaelma.com olarak her kadının ortak sorunu olan selülit sorunu üzerinden selülite iyi gelen ve azaltan şeyler hakkında bir derleme yaptık! Selülit sorunlarına karşı günümüzde bir çok yöntem bulunmasına rağmen sadece çay içerek selülitlerinizden kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Detaylar hakkında haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

SELÜLİT NEDİR? NEDEN OLUR?

Her kadının ortak sorunu olan ve bir çok kadında olan selülit, adiposit adı verilen derialtı yağ hücre gruplarının kan ve lenfatik dolaşımı bozmasıyla ortaya çıkan bir durumdur. Kan ve lenfatik dolaşımı etkilenen bölge, zaman içerisinde yağ hücre gruplarının arasında oluşan fibrotik bantların deride çöküntülere ve portakal kabuğu görünümüne neden olmasıyla ortaya çıkar.

ENGİNAR ÇAYI 

Yeteri kadar enginar yaprağı ince ince kıyılır. Suda haşlanır, demlendikten sonra süzülür. Aç karnına, çoğunlukla sabah erken saatlerde iki, üç bardak içilirse selülitlerden azalma olduğu gözle görülecektir.

ZENCEFİL ÇAYI

Bir parmak ucu büyüklüğündeki zencefil parçasını soyun ve 15 dakika boyunca 1,5 bardak suda ince dilimler halinde kaynatın. Kapağı kapalı bir şekilde kaynamasına özen gösterin. İçerisine bir çay kaşığı bal ekleyin ve süzün. Dinlendirdikten sonra afiyetle içebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

Antioksidan deposu olarak bilinen yeşil çay; metabolizmayı hızlandırarak, yağ oluşumuna bağlı olarak ortaya çıkan selülitlere etki eder. Yeşil çay ile birlikte zencefil, limon karışımı günlük olarak alınırsa, selülite etkisi daha hızlı olacaktır.

NANE VE IHLAMUR MUCİZESİ

Yarım demet maydanoz, taze nane, 1 limon ve birkaç dal ıhlamuru 1 litre suya koyun ve kaynatın. Karışımı süzerek bir kabın içerisine alın. Sabah aç karnına 1 bardak içmeye çalışın.

KARIŞIK BİTKİ ÇAYLARI...

2-3 yaprak melisa, 2 adet avakado yaprağı, 1 yaprak funda, 1 çay kaşığı ucu zencefil, bir tutam biberiye, 4-5 adet maydanoz sapı, 1 yaprak sinameki 1 su bardağına katılarak 2 dakika kaynatılmalıdır. 10 dakika kadar demlendikten sonra çeyrek limonu ekleyin. Tüketirken şekersiz içmenizi öneririm.

AZ BİLİNEN KEÇİSAKALI ÇAYI

Halk dilinde keçi sakalı olarak bilinen bu bitki, doku ve damar büzücü etkilerinden dolayı selüliti azaltıcıdır. Doğu Anadolu ve Karadeniz yaylalarında görülen ve aktarlarda da satılan erkeçsakalı çiçeği, selülite çözüm için suyla kaynatılıp içilmelidir.

 

Yorumlar