Semsek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir hem pratik hem lezzetli!

Semsek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Urfa yöresine ait bu lezzete kahvaltılarınızda yer açmaya ne dersiniz? Bu lenfes tarife bayılacaksınız!

Semsek nasıl yapılır malzemeleri nelerdir hem pratik hem lezzetli!

Sabah kahvaltıda değişik lezzet arayanlar buraya! Bugün size Şanlıurfa yöresine ait enfes bir lezzet hazırladık. Kahvaltılarınızda  tüketebileceğiniz bu tarif hem pratik hem de lezzetli. Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu börekler bir de urfa peyniri ile pişirildiğinde tadına doyum olmayan bi hal alıyor. Peki semsek nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile semsek tarifi! 

MALZEMELER: 

Hamur İçin:

4 su bardağı un, 3 yemek kaşığı yoğurt,4 yemek kaşığı sıvı yağ,1 tatlı kaşığı tuz,1 su bardağı su

İç Harcı İçin:

200 gramlor peyniri

Kızartmak İçin:

0,5 litresıvı yağ

HAZIRLANIŞI: 

Bir yoğurma kabında hamur malzemelerinin tümünü karıştırın.
Suyu hamurunuz kulak memesi kıvamana gelene kadar azar azar ekleyin. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Unlanmış tezgahta, dinlendirdiğiniz hamuru 4 eşit bezeye bölün. Bir bezeyi alıp çok ince olmayacak şekilde açın. Bir çaydanlık kapağı veya bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın. Yuvarlağın yarısına bir tatlı kaşığı peynir koyup çatal yardımıyla hamuru kapatın. Kızgın yağda  altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Ardından fazla yağını süzdürerek servis edin.

 

Yorumlar