Sesli meditasyon nedir nasıl yapılır?

Zihninizde olup bitenleri durdurmak için sesli meditasyonu kullanabilirsiniz. İşte sesli meditasyon nasıl yapılır sorusuna yanıt...

Sesli meditasyon nedir nasıl yapılır?

Düşünceleriniz birbiriyle çatışıyor, giderek dağılıyor veya yanlış görüşlerin etkisinde mi kalıyor? Zihninizdeki bütün bu olup bitenleri durdurmak için yaşam enerjisini geliştiren bir yoga metodu olan kundaliniyi mantralara başvurarak uygulayabilirsiniz.

Bu metot aynı mantraları kendinize devamlı fısıldayarak veya sessizce ya da bir ses olarak (genelde “om” sesi kullanılır) tekrarlamanız üzerine kuruludur. Bunların yerine kutsal bir söz de kendiniz için belirleyebilir ve onu tekrarlayabilirsiniz; “shri ram, jai ram” gibi.

Nefes alıp verme esnasında mantranızı nefesinizi verirken dile getirmelisiniz. Nefesi oldukça uzun vermeye çalışın. Bu yöntemin sembolik gücü ve verdiği titreşimin etkisi zihnimizi boşaltmamıza yardımcı olur ve huzur verir. Kundalini bazen dans ederek de uygulanır. Dans ederek bedenimizin bulunduğumuz ortamda özgürleşmesi amaçlanır. Bu yöntem olduğu yerde uzun süre hareketsiz duramayanlar için idealdir. Oyun oynar gibi uygulanabilir.

Yorumlar