Sevgililer Günü'nde nasıl hediye alınır, en çok alınan hediyeler nelerdir?

Bazıları bu özel günde hediye olarak evlik teklifini seçerken bazıları da tercihini kıyafetten yana kullanıyor. Peki bu günde en çok hangi hediye alınıyor?

Sevgililer Günü'nde nasıl hediye alınır, en çok alınan hediyeler nelerdir?

Dünya üzerinde bir çok çift arasında kutlanan özel gün dediğimiz romantizmi, aşkı ve tutkuyu ifade eden ''Sevgililer Günü''nde çiftlerin farklı alanlarda birbirleriyle zevklerine ve maaliyetlerine göre hediyeleşmesiyle anlam kazanmaktadır. 'Bazı çiftler bugünü romantik bir akşam yemeği ile kutlarken bazi çiftler kıyafet parfüm gibi hediyeleşmelerle kutlamaktadır.' Peki hiç merak ettiniz mi Sevgililer Günün'de çifler en çok hangi hediye kategorisini tercih ediyor? İşte Türkiye genelinde, Picodi tarafından yapılan bir araştırma ile bu özel günde kadın ve erkeklerin tercih ettikleri hediyeleri ortaya koydu...

türkiyede sevgililer günü

Yapılan bu araştırmalara göre Türkler Sevgililer Günü'ne önem veriyor. Nüfusun neredeyse 3’te 2’si. kutlarken kalan %38 ise Sevgililer Günü kutlamalarının her formunu reddediyor. Buradanda anlayacağımız üzere, restoranlar, sinemalar, hediyelik eşya dükkanları ve kuyumcuların bu günde insanların uğrak yerlerinden biri olmaktadır. En çok tercih edilen hediye türleri bunlar.Türk erkeklerin %61’i Sevgililer Günü’nde ruh eşlerine kıyafet alacak, bunu %20 ile çiçekler ve bir restoranda bir randevu izleyecek. Kadınlarda da en çok tercih edilecek seçeneğin %61 ile kıyafet olacağı görülüyor. Bunu da %20 ile parfümler takip ediyor.

türkler sevgililer gününde ne alırlar

Peki ya beklentiler? Hangi hediye Türklerin kalbini fethediyor? Kadınlarda %51, erkeklerde %52 ile sorunun cevabı giyim kuşam olarak görünüyor. Bu değerleri erkeklerde %27 ile sinema veya tiyatro takip ediyor. Kadınlar ise işin süslü ve kültürel tarafıyla daha ilgili gibi gözüküyor: %30 mücevherat, %27 sinema veya tiyatro.

en çekici hediyeler

SEVGİLİLER GÜNÜNDE ALINABİLECEK EN KÖTÜ HEDİYELER NELERDİR?

Sevgililer Günü’nde bir tanecik kız arkadaşınıza seks oyuncağı almaktan uzak durun! Kadınların %29’u seks oyuncaklarından nefret ediyor. Biraz çocuklaşmak mı istiyorsunuz o halde uzak durmanız gereken bir diğer hedi olan pelüş oyuncaklardan da kaçınmakta fayda var çünkü kadınların %28’i pelüş oyuncaklardan nefret ediyor. Erkek arkadaşınızı etkilemek mi istiyorsunuz? Dediğimiz gibi erkeklerin %52’si kıyafet istiyor ancak yine bu konuda dikkatli davranmalısınız kızalar! Çünkü erkeklerde kılık kıyafetten nefret edenlerin oranı da azımsanacak gibi değil: %26. Bu oran bize gösteriyor ki: Giyimin en çok istenilen hediye olmasının yanı sıra beğenilmeyen hediye olarak da karşımıza çıkıyor.

en kötü sevgililer günü hediyesi

Yorumlar