Sigara böreği nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir?

Sofraların vazgeçilmezi sigara böreğini bir de böyle deneyin! Ev yapımı sigara böreğinin püf noktalarını sizler için derledik...

Sigara böreği nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir?

Misafir sofralarının vazgeçilmezidir sigara böreği, hem lezzetli hem pratik oluşundan dolayı uzun yıllardır tercih edilir. Sigara böreği yaparken dikkat edilecek noktaları sizler için derledik...

Malzemeler

3 adet hazır yufka

İç harcı için:

150 gramlor peyniri
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı yoğurt
5 dal maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

2 su bardağıayçiçek yağı

Püf Noktası

Pişirme esnasında açılmaması için yufkaların uç kısımlarını yumurta akı ya da suya batırdıktan sonra sarın.Maşayla ters çevirirken iç harcının akmaması için börekleri patlatmadan kızartmaya dikkat edin.

Pişirme Önerisi

Derin ve kızgın yağda fritözde de kızartabileceğiniz börekleri, yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.Börekleri arzu ettiğiniz iç harç ve taze yeşillik ilavesiyle hazırlayabilirsiniz.İç harca yumuşaklık vermesi için yoğurt yerine arzuya göre 1 adet yumurta sarısı kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Dikkatli bir şekilde açtığınız yufkaları, mutfak tezgahı üzerinde üst üste açın.
İlk olarak dörde ardından her bir parçayı tekrar iki eşit parçaya kestiğiniz yufkalardan 24 adet üçgen yufka dilimi çıkartın.

İç harcı için; maydanozların yaprak kısımlarını incecik kıyın. Kıyılmış maydanoz, lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, yoğurt ve tuzu bir çatal yardımıyla ezerek karıştırın. Üçgen yufka parçalarından bir tanesini mutfak tezgahı üzerine alın. Geniş kısmına yayarak bir tatlı kaşığı kadar peynirli iç harçtan yerleştirin.
Kenar kısımlarını içeriye doğru katladığınız yufkaları uç kısımlarını suya batırdıktan sonra rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi tüm yufka parçalarına uygulayın.
Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırdıktan sonra hazırladığınız sigara böreklerini altın sarısı renk alana kızartın. Fazla yağını bırakmaları için kağıt havlu üzerinde dinlendirdiğiniz sigara böreklerini, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar