Sindirim sistemini çalıştıran yiyecekler keten yağı anında çözüm!

Sindirim sistemine iyi gelen yiyecekler nelerdir? Sürekli olarak sindirim sistemi sorunu yaşıyor ve ilaç kullanmayı reddediyorsanız....

Sindirim sistemini çalıştıran yiyecekler keten yağı anında çözüm!

Sindirim sistemine ne iyi gelir? Sindirim sistemine yardımcı yiyecekler nelerdir? Gün içerisinde sürekli olarak sindirim sistemi sorunu yaşıyorsanız ilaç kullanmak yerine ilk olarak beslenme düzeninize bir göz atmanız gerekecek. Elmaelma.com olarak sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı yiyecekleri bir araya getirdik! Gün içerisinde bu besinleri alışkanlık haline getirerek sindirim sistemi sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz.

SİNDİRİM SİSTEMİ DOSTU OLAN BESİNLER

Pirinç: Rafine edilmemiş pirinçteki lif oranı çok yüksektir. İshal, mide bulantısı ve mide ekşimesi gibi sorunları olan kişilerin pirinç içeren besinler yemesi önerilmektedir. Pirincin kaynatıldığı suyun içilmesi de ishale çözüm olacaktır.

Karahindiba yeşili: C vitamini açısından oldukça zengin olan bu bitki kanı temizleyici ve sindirime yardımcı bir besin maddesidir

Ayçiçeği: Ayçiçeği protein, fosfor, potasyum ve Omega-6 değerleriyle adından söz ettiren bir bitkidir.

Keten yağı: Keten tohumu ve keten yağı bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterolü ve tansiyonu düzenler. Bağırsakların temizlenmesine yardımcı olan keten besinlerin daha hızlı sindirilmesine yardımcı olur.

Sarımsak: Çin tıbbında sarımsak enfeksiyona bağlı ishal, kronik öksürük, astım, sindirim bozuklukları, cilt kızarıklıkları ve mide şişkinliğine karşı kullanılan bir bitkidir.

Hint safranı: Hint safranının antiseptik ve antitoksin özelliğiyle bağırsakların normal işleyişine dönmesine yardımcı olur.

Muz: İshal şikâyeti olan kişilerde muz oldukça etkilidir. Ayrıca bağırsaklardaki yararlı bakteriler içinde yardımcı bir besin maddesidir. Düzenli bir şekilde tüketilen muz kanser riskini yarı yarıya azaltmaktadır. Muzun felç riskini de aza indirgediğine inanılmaktadır.

Fesleğen: Enfeksiyonlara karşı oldukça etkili olan fesleğenin yatıştırıcı etkisi de vardır. soğuk algınlığı, grip, öksürük, ishal, arterit, stres ve besin zehirlenmesi durumlarında fesleğen önerilmektedir.

Yorumlar