Sindirim sistemini hızlandıran yiyecekler nelerdir sindirim sistemini düzenleyen besinler nelerdir?

İnsanların sıklıkla şikayetçi oldukları sağlık problemlerinden biri de kabızlıktır. Peki sindirim sistemine iyi gelen besinler neledir? Kabızlığa ne iyi gelir?

Sindirim sistemini hızlandıran yiyecekler nelerdir sindirim sistemini düzenleyen besinler nelerdir?

Bir noktadan bakacak olursak hayatımıza yön veren etkenlerden bir taneside beslenme düzenidir. Bir çok alan gibi sağlık problemlerinide şekillendiren beslenme düzenine herkesin dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle son zamanlarda sıklıkla şikayet edilen kabızlık, sindirim sistemi rahatsızlıklarının arkadasında doğru beslenmeme yer almaktadır. Elmaelma.com okurları için bugün sindirim sisteminize destek olabilecek besinlerin derlemesini yaptık.

1) PSYLLİUM TOHUMU

Dünyada belirli belirli bölgelerde yetişen psyllium tohumu Asya'nın, Akdeniz'in ve Kuzey Afrikanın birkaç belirli bölgelerinde yetişmektedir. Lif bakımından oldukça zengin olan bu tohum sindirim sisteminize fayda sağlamaktadır. Özellikle kabızlık sorunu çekenlerin psyllium kabızlık tedavisinde kullanılmaktadır. 

2) L-GLUTAMİN

Vücudunuzda dopal olarak bulunan glutamin bağırsaklarınızı ve geri kalan organlarınızı desteklemektedir. 

3) PROBİYOTİKLER

Bağırsak problemlerinde görülen emilim problemlerinin giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Süt yoğurt gibi probiyotik içerikli besinler ishal gibi bağırsak sorunlarınızın giderilmesinde fayda sağlamaktadır.

4) PAPATYA 

Bir çok hastalık için bitki çayları fayda sağlamaktadır. Bağırsak problemleriniz, mide ağrınız veya mide bulantınızın tedavisinde papatya çayından yararlanabilirsiniz.

5) MEYAN KÖKÜ

Özellikle reflü mide ağrısı gibi sağlık problemlerinizde meyan kökü fayda sağlamaktadır. Ancak yüksek tansiyon gibi sorunlara neden olabileceği için doktor kontrolü altında kullanılmalıdır.

6) ZENCEFİL

Genellikle hamilelik döneminde olan mide bulantısını gidermek ve kusmayı engellemek için kullanılmaktadır. Mide rahatsızlıklarınızda zencefil fayda sağlayacaktır.

Yorumlar