Sindirim sistemini rahatlatan bitki çayları nelerdir hangisi sindirim sistemine iyi geliyor?

Yemeği biraz fazla kaçıranlar için sindirim sisteminizi rahatlatacak bitki çaylarını elmaelma.com okurları için derledik.

Sindirim sistemini rahatlatan bitki çayları nelerdir hangisi sindirim sistemine iyi geliyor?

Bazı öğünlerde yediklerimi bir tık fazla kaçırdığımız zamanlarda hemen mideyi rahatlatacak gıdalara yöneliriz ve çoğu zamanda rahatlattığını düşündüğümüz ancak daha çok rahatsız eden gıdalardır bunlar. Bugün sizler için bu gibi durumlarda sindirimi sisteminizi rahatlatacak bitki çaylarını sıraladık. Tercihiniz doğrultusunda sindirim sisteminizle sorun yaşadığınızda bir fincan bitki çayı iyi gelebilir...

PAPATYA ÇAYI

Hemen hemen bir çoğumuz papatya çayının rahatlatıcı özelliğinden haberdarız ancak bunun yanında papatya çayı sindirim sistemini rahatlatıp gün içerisinde midenizde yaşadığınız sıkıntıları çözmede ve dindirmeye yardımcı olmaktadır.

SİNAMEKİ ÇAYI

Özellikle kabızlık sorunu yaşayanlar için sinameki çayı bu sorunu çözmede yardımcı olan en gözde bitki çayları arasında yerini alıyor! Bağırakları yumuşatır ve yatıştırıcı özelliği bulunmaktadır. 

MERYEMANA DİKENİ ÇAYI

Meryemana dikeni bitkisinin içerisinde yer alan enzimler sayesinde sindirim sistemi sorununuzu çözmede fayda sağlamaktadır. Özellikle gaz birikmesi ve karın bölgesinde oluşan şişkinliği gidermeye yardımcı olmaktadır. Karaciğere de iyi gelen bu bitki çeşitli karaciğer problemlerinin önüne geçmeye de yardımcı olmaktadır. 

NANE ÇAYI

Özellikle fazla yemek yeme gibi sorunlarında önüne geçmede yardımcı olan ve çeşitli nmide sorunlarına iyi gelmektedir. Bir çok kişinin yaşadığı sabah uyandıktan sonra mide bulantıları yaşayanlar için iyi bir alternatif çözüm olabilir. 

HİNDİBA KÖKÜ ÇAYI

Sindirim sisteminizi düzene sokacak bir diğer alternatif bitki çayı da hindiba kökü çayıdır. Sinameki belki size ağır gelebilir. Bunun için yerine bu bitki çayınıda tercih edebilirsiniz.

Yorumlar