Sineklerden nasıl kurtulunur boş sprey şişesinin içine biraz acı biber koyun ve...

Sineklerden nasıl kurtulunur? Sinekleri kovmak için neler yapılabilir? Yaz ayı sineklerle kabusa dönüşmesin, işte öneriler....

Sineklerden nasıl kurtulunur boş sprey şişesinin içine biraz acı biber koyun ve...

Yaz ayı denilince akıllara her ne kadar deniz-kum- güneş de gelse unutulmaması gereken ktü bir yan var sinekler! Yaz tatiliniz sineklerle kabusa mı döndü? Vereceğimiz önerilerle mutsuzluğunuz sona erecek. Sineklerden nasıl kurtulunur? sorusunun cevabını aşağıdan okuyabilirsiniz.

SİNEKLERDEN KURTULMAK İÇİN YÖNTEMLER

– Sineklerden kurtulmak için öncelikle ıslak ve nemli çöplerin dışarı atılması gerekir. Islak çöpler sineklerin artmasına ve çoğalmasına neden olabilir.

– Limon spreyi sinekler için en etkili çözümlerden biridir. Asidik yapısı ve keskin kokusu ile sinekleri kısa sürede uzaklaştırır.

– 12 damla limon esansiyel yağı su dolu sprey şişesine konulur. Bir süre çalkalanır. Ardından cilde sıkılır.

– Limon gibi lavanta koku da sineklerden kurtulmaya yardımcı olur.

– Evdeki kapı ve pencereler lavanta yağı ile ovulabilir. Bu şekilde sineklerden kurtulmak mümkün olabilir. Lavanta yağı ile birlikte fesleğen yaprakları, defne yaprağı, kadife çiçeği, nane yaprakları ve pelin otu kullanılabilir.

– Elma sirkesi de sineklerden kurtulmak için önerilen çözümlerden biridir.

– Yarım fincan elma sirkesi biraz su ile karıştırılır. Bu karışım ile kapı ve pencere pervazları silinebilir. Evin içerisine sinek girmesini önleyen elma sirkesi cilde de uygulanabilir.

– Sineklerden kurtulmak için önerilen en etkili çözümlerden biri de acı biber spreyidir.

– Boş sprey şişesinin içerisine biraz acı biber ile su konulur. İyice çalkalanır ve cilde evde pencere kenarlıklarına ve süpürgeliklere sıkılır.

– Karanfil ve limon da sineklerden kurtulmak için düzenli olarak kullanılabilir.

– Biraz karanfil yağı ile limon suyu karıştırılarak pençe ve kapılara sürülebilir.

– Alternatif olarak evin bazı köşelerine karanfil taneleri yerleştirilebilir.

– Sinekler yemek artıklarına gelir. Bu nedenle masanın temiz tutulması önemlidir. Masa ve sehpada kırıntı varsa temizlenmelidir.

– Bal arıları çekse de sineklerin uzaklaşmasına yardımcı olabilir.

– Evde küçük kaseler içerisine bal konarak masa üstü ve sehpa üstüne konabilir.

– Alternatif olarak cilde biraz bal da sürülebilir. Bu şekilde sineklerin ısırması önlenebilir.

– En yaygın kullanılan çözümlerden biri de sinek kovuculardır. Elektrikli olan bu aletler tablet sistemi ile çalışır. Özellikle yazın sivrisinekler için kullanılan bu aletler kara sinekler için de etkilidir.

– Her gece yatmadan önce fişe takılması önerilir. Gece boyunca sineklerin odadan kaçmasını sağlayan bu aletler 12 saatten fazla fişte bırakılmamalıdır.

– Sineklerden kurtulmak için etkili çözümlerden biri de sinek kovucu losyonlar ve spreylerdir. Bu spreyler cilde doğrudan sıkılır. Sinek ısırıklarının önlenmesini sağlar. Ancak bu losyonlar bazı kişilerde özellikle çocuklarda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle marka seçimine dikkat edilmelidir. Eğer ciltte kaşıntı ya da solunum sorunları gibi belirtiler varsa en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna gidilmesi önerilir.

Yorumlar