Sinirlere iyi gelen bitki çayları nelerdir yatıştırıcı özelliği olan bitki çeşitleri

Gün içerisinde yoğun tempo ve koşturmaca bir yerde gerginliğe neden olarak sinirlerinizi arttırıyor. Ancak bu sinirle yanlış şeylere sebebiyet vermemek için....

Sinirlere iyi gelen bitki çayları nelerdir yatıştırıcı özelliği olan bitki çeşitleri

Kaygı, gün içerisinde çalıştığınız sitresli bir iş hayatınız zaman zaman gerginlşklere neden olup sinirlerinizi kontrol altın almanızı engelleyebilir. Bu yüzden bu gibi sorunların üstesinden gelebilmek adına her zaman elinizin altında bulundurabileceğiniz sinirlerinizi kısa zamanda yatıştırmaya yardımcı olacak doğal bitki çaylarını bir araya getirdik! Sizde bu çaylar sayesinde gerginliğinizi üzerinizden atabilirsiniz...

PAPATYA ÇAYI

İçerisinde bulunan antibakteriyel ve spazm önleyici gibi özelliklerinin bulunmasıyla pek çok farklı alanlarda da çözüme yardımcı olan papatya çayı uykusuzluğa ve bir çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Diğer bitkilere oranla yan etkisi olarak en az olan bitki çayı papatya çayıdır. Sakinleştirici etkisiyle bilinen yatıştırıcı özelliği olan papatya çayını 10 dakika demledikten sonra içebilirsiniz.

ADA ÇAYI

Hemen hemen herkesin bildiği ve sıklıkla tercih ettiği çaylardan biri de ada çayıdır. Sinirlerinizi yatıştırmak istediğinizde elinizin altında bulundurabileceğiniz bu bitki çayının içerisine biraz limon ekleyerek güni içerisinde 1-2 bardak demleyerek afiyetle tüketebilirsiniz. 

KEDİ OTU

Nadir olarak bilinen kedi otu, kulağa çok hoş gelmese bile sinirlerin yatıştırmada oldukça etkili bir bitki çayıdır. Özellikle sık sık kaygı problemleri yaşayanların tercih edebileceği ve diazepam gibi kaygı giderici ilaçların içerisinde de kullanılmaktadır. 

KAVA KAVA

Sinirlerin son raddeye geldiği anlarda kendinize bir kava kava yapın! Gevşetici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen kava kava otu ancak yan etkileri olan bir bitkidir. Hamilelerin, emziren annelerin ve karaciğer rahatsızlığı olanların tüketimi onaylanmamaktadır.

Yorumlar