Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır çay keyfinize eşlik edin!

Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli tuzlu kurabiye malzemeleri nelerdir? Sizin için hazırladığımız bu tarifi sizde yapabilirsiniz!

Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır çay keyfinize eşlik edin!

Sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sirkeli tuzlu kurabiyenin malzemeleri nelerdir? Sirkeli tuzlu kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir? Çay yanında mükemmel uyumu sağlayacak bir tarifle karşınızdayız! Yapılışı oldukça pratik olan bu tarifi sizde evde kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte sirkeli tuzlu kurabiyenin tarifi...

MALZEMELER

3 su bardağı un
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta beyazı
50 gram çörek otu

Yapılış aşaması; Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta  ilave ederek elinizle karıştırın. Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Ardından 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin. Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin. 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar