Sırt yağlarından kurtulmak için ne yapmak gerekir ezgesizler nelerdir

Kadınların görmekten bıktığı bölgelerden biri olan sırt yağları erimez gibi görünse de önereceğimiz egzarsizlerle yağlardan kurtulmak mümkün.

Sırt yağlarından kurtulmak için ne yapmak gerekir ezgesizler nelerdir

Tişörtlerinizden bile fark edilen sırt yağları kadınların zaman zaman canını sıkar. Özellikle sütyen altından fırlayan yağlar heen her kadını rahatsız eder. Eritilmesi zor bir bölge gibi görülen sırt yağlarından kurtulmak mümkün. Evde bile rahatlıkla yapabileceğiniz bu hareketlerle görmekten bıktığınız sırt yağlarınızdan kurtulacaksınız.

ARKAYA UZANMA

Bir yoga matına yüz üstü uzanın ve kollarınızı ileri doğru uzatın. Ayaklarınızı yerden kaldırmadan kendinizi yukarı itin ve başlangıç pozisyonunuza geri dönün. 10’ar haraketten oluşan 2 set yapın.

ELLERİ BOYUNA KOYU ARKAYA UZANMA

Aynı pozisyonda kalmaya devam edin ve ellerinizi boynunuza koyun. Gövdenizi yerden kaldırın ve ardından başlangıç pozisyonuna geri dönün. 15’er hareketten oluşan 2 set yapın.

SIRT GERME

Bir önceki egzersizin aynısını yapın ancak bu sefer sırtınızı yukarı doğru kaldırmak yerine, sanki solunuzda ve sağınızda ne varmış bakmaya çalışıyormuş gibi bir sol tarafınıza bir sağ tarafınıza eğin. Tüm egzersizler boyunca bedeninizin geri kalan kısmını sabit tutmaya çalışın.

KEDİ POZİSYONU

Son egzersizimiz için “kedi” olarak adlandırılan yoga pozisyonuna geçin. Sırtınızı gevşetip mümkün olduğunca yukarı kaldırın, tıpkı bir kedi gibi. Ardından karnınızı yere değdirmeye çalışın. Bu haraketi 4 defa yaptıktan sonra dinlenin.

YÜZME ÇOK İYİ GELİYOR

Sırt kaslarınızı en iyi yüzerek çalıştırırsınız. Ayrıca yüzmek çok sakinleştirici bir aktivitedir. Yüzmek hem egzersiz yapmak, hem sırtınızı güçlendirmek hem de bölgesel yağları yakmak için çok etkili bir egzersizdir.

AĞIRLIK ÇALIŞIN

Tüm iyi yağ yakma programlarında ağırlık kaldırma bulunmalıdır. Kas gelişimi için dambıl kullanabilirsiniz ve hızlanan metabolizmanız sayesinde daha çok yağ yakarsınız. Tek yapmanız gereken şey iki günde bir biraz ağırlık çalışmak. Çalışmaya yüksek ağırlıklarla başlamanıza gerek yok, bir kaç kilo da etkili olacaktır.

Yorumlar