Sırtta sivilce neden çıkar dar kıyafetler giyiyorsanız dikkat!

Sivilce sadece yüzde değil aynı zamanda sırt kısımlarında çıkan sivilceler çok fazla dar kıyafetler giyinmesi gibi bir çok nedene dayanıyor!

Sırtta sivilce neden çıkar dar kıyafetler giyiyorsanız dikkat!

Sivilce sorunu vücudun hemen her bölgesinde görülebilmekle birlikte daha çok yüz, boyun, omuz, sırt ve koltukaltı gibi yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde görülüyor. Sırtta çıkan sivilceler ise, dışarıdan fark edilmemesine rağmen birçok insanın canını sıkan bir sorun olabiliyor.

 Sivilce ciltteki gözeneklerin tıklanması sebebiyle ortaya çıkan bir cilt problemidir. Tıkanan gözeneklerde yağlar birikerek sivilceye yol açar.

Sivilce sadece görsel açıdan sıkıntı yaratan bir sorun değildir. Cildin hava almasını ve kendisini yenilemesini engeller. Ayrıca uzun süre tedavi edilmezse cildin erken yaşlanmasına sebep olabilir.

SIRT BÖLGESİNDE SİVİLCE NEDEN ÇIKAR?

-Adet dönemlerinde veya hormonel sorunları olan kişilerde sırt bölgesinde sivilde çıkabilmektedir. Özellikle bir çok kadının adet dönemi yaklaşınca veya adet döneminde sırt bölgesinde sivilce oluşumu görülmektedir. Ancak bu tamamen hormonel değişikliği ile alakalıdır.

-Aileden kaynaklanabilir. Peki bu nasıl olur? Eğerki ailenizde de bu tarz şikayetler varsa bu sizde de görülme ihtimalinin yatkınlıkla alası olabilir. Eğerki ailenizde de aynı şikayetler yüksekse bu sizde de görülme ihtimalinin yüksek olduğunun habercisi olabilir. 

-Günlük hayatınızda giyindiğini kıyafetlerle alakalı olabilir. Sürekli olaral giyindiğiniz kıyafetler naylon, polyester kumaşlardan üretilmişse sırıtınızda sivilce çıkmasına neden olabilir. Aynı şekilde sivilce oluşumuna zemin hazırlayan nedenlerden biri de sürekli olarak dar kıyafet giyinmek de olabilir. Üzerinize yapışan dar kıyafetler çabuk telemenize neden olarak sivilce oluşumuna neden olabilir. İşte bu yüzden vücudunuza uygun çok yapışmayan kıyafetleri seçmeye özen göstermeniz gerekmekedir.

-Eğerki günlük hayatınızda çok fazla terliyorsanız bu yağ oranınızın fazla olduğunu gösterir ve sivilce sorununa yol açabilir. Buna çözüm olarak sık sık duş almanızı önerebiliriz. 

sırtta sivilce neden çıkar

-Sivilceyi tetikleyen en önemli etkenlerden biri de strestir. Sizi günlük hayatınızda zora sokan ve stresli olmanıza neden olan unsurları hayatınızdan bir an önce çıkarmaya çalışarak stresi azaltacak çözümler üretin.

-Sivilce oluşumundan uzaklaşmak için yağlı ve şekerli yiyeceklerden uzak durun! Sivilce oluşumunu önlemek için sağlıklı beslenerek meyve sebze gibi besinleri tüketmeyi alışkanlık haline getirin.

-Gece uyumadan önce mutlaka sırtınıza sivilce kurutucu kremler sürün ve güç içerisinde cildinizi yıkamayı ihmal etmeyin. Tıkalı gözeneklerinizi açmak için haftada bir kere mutlaka sırtınıza peeling yapın.

Yorumlar