Sistit nedir? Sistit nasıl tedavi edilir?

Sürekli olarak tuvalete çıkma isteği olması ve tuvalete çıktığında zorlanma ve damla damla gelemesi gibi belirtileri vardır. Bakın hastalığın sonucunda ise...

Sistit nedir? Sistit nasıl tedavi edilir?

Günlük yaşamınızda sürekli olarak idrara çıkma isteğiniz varsa sistit hastalığı görülme olasılığınız yüksektir. Sistit hastalığı aslında idrar kesesinin iltihaplanmasıdır. 

Sistit hastalığının nedenleri nelerdir?

Halk arasında genellikle dile gelen ''cinsel hayatı olmayan kişilerde bu hastalık görülmemesi'' olarak bilinsede cinsel hayat bakterilerin mesaneye geçişini kolaylaştırabilir ancak cinsellik dışında sistitin başka pek çok nedeni vardır.

Sistit hastalığı genellikle kadınlara özgü bir hastalıkmış gibi algılanabilir ama aslında erkeklerde de görülebilir. Fakat kadınlarda da sıklıkla görülmektedir. Kadınlarda daha çok görülmesinin nedeni idrar kanalının kısa olmasıdır ve bakteriler mesaneye daha çabuk ulaşmaktadır. Bakteriler idrar yoluna cinsel ilişki ya da tuvalet temizliği esnasında geçip enfeksiyona yol açabilir.

sistit hastalığı

Sistit hastalığında sıklıkla görülen belirtiler arasında;

Acil idrara çıkma isteği, sürekli olarak idarara çıkma, idrarın az az gelmesi, idrar yaparken tam rahatlayamama, idrar yaparken yanma, mesanede ağrı ve hassasiyet, bulanık veya keskin kokulu idrar, yorgunluk hissi, cinsel ilişki sırasında ağrı, bazı durumlarda idrarda kan, nadiren yüksek ateş sistit hastalığında görülen en yaygın belirtilerdir.

Yorumlar