Sivilce izleri için zerdeçal maskesi nasıl yapılır cildiniz ışıldasın!

Sivilce izleri için zerdeçal maskesi nasıl yapılır? Yemeklere lezzet veren zerdeçalın sivilce tedavisinde kullanıldığını biliyor muydunuz?

Sivilce izleri için zerdeçal maskesi nasıl yapılır cildiniz ışıldasın!

Yemeklerinize lezzet veren zerdeçalın sivilce tedavisinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Bir diğer adıda hint safranı olarak bilinen zerdeçal sivilceleri kurutuyor ve izleri yok ediyor. Aynı zamanda cilde parlaklık veren bu maske, cildi kısa süre içerisinde parlatıyor ve ışıl ışıl görünmesini sağlıyor. Siz de sivilce izlerinizden şikayetçiyseniz zerdeçalla yapılan bu maske türlerinden kendinize uygun olanı seçip uygulayabilirsiniz. Düzenli uygulama sonucunda yüzünüzdeki değişikliği fark edeceksiniz. 

NANE VE ZERDEÇAL

Malzemeler:

1 çay kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı nane çayı

Hazırlanışı:

Malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Yüzünüzü temizleyin ve ardından maskeyi bir fırça yardımıyla sivilce lekelerinin üzerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. İşlemden sonra cildinizin kuru olduğunu hissederseniz, çok yoğun olmayan bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı zerdeçal tozu

Hazırlanışı:

Hindistan cevizi ile zerdeçalı karıştırın. Yağ katı ise mikrodalga fırında 1 dakika tutarak bu ikiliyi karışıtırabilirsiniz. Temizleme jeli ile yıkadığınız yüzünüze maskeyi sürün ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra bol su ile yıkayın. Maskenin içinde Hindistan cevizi yağı olduğu için uygulamadan sonra nemlendirici kullanmanıza gerek kalmayacaktır. 

SİRKELİ MASKE

Malzemeler:

Yarım çay kaşığı zerdeçal tozu,1 yemek kaşığı organik bal,Elma sirkesi,Süt, Pamuk

Hazırlanışı:

Elma sirkesini pamuğa dökün ve yüzünüzü silin. Maskeyi uygulamadan önce 5 dakika bekleyin. Bir kasede zerdeçal ve balı karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdıktan sonra gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze sürün. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Zerdeçal yüzünüzde sarımsı izler bırakırsa, sütü pamuğa dökerek bunları temizleyebilirsiniz.  

Yorumlar