Sivilce izleri nasıl geçer toz şekeri yüzünüze sürerseniz...

Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilceye ne iyi gelir? Siz de işte bu yöntemlerle sivilce izlerinden kurtulabilirsiniz!

Sivilce izleri nasıl geçer toz  şekeri yüzünüze sürerseniz...

Sivilce neden çıkar? Sivilce izleri nasıl geçer? Sivilceye ne iyi gelir? Sivilceler, hepimizin korkulu rüyası! Dönemsel olarak veya uzun yıllar bizi uğraştıran bu sorundan kurtulmanın bazı kolay yolları bulunuyor. Peki sivilcelerden nasıl kurtuluruz? Siz de sivilce sorunu yaşayanlardansanız bu yazımız tam size göre!

SİVİLCE NEDEN ÇIKAR

Sivilce ya da akneler cilt altındaki kıl folikülleri, ölü cilt ve yağ tarafından tıkandığı zaman ortaya çıkıyor.Hormon seviyelerindeki artış mevcut olan yağ bezelerini etkilemektedir. Bu da cilt yüzeyinde sivilceleri oluşturuyor. Sivilcelerin ortya çıkmasının bir çok nedeni vardır. Bunlardan bazıları: Hormonal değişiklikler
ilaçların yan etkileri,cildin havasız kalması,çok fazla yağlı yiyecek tüketimi
stres, endişe,psikolojik sorunlar,duygu değişimleri,kadınlarda regl dönemi gibi pek çok etken sivilcelerin oluşumu için ne yazık ki zemin hazırlıyor.

DOĞAL MALZEMELERDEN DESTEK ALIN!

Sivilce izlerini geçirmek için ilaç kullanmak ya da, dışarıda pahalıya mal olabilecek bakımları yaptırmak zorunda değilsiniz.Hemen her evde bulunan doğal malzemelerden yararlanabilirsiniz.Ancak burada önemli olan bir nokta vardır ki o da şudur; eğer sivilcelerinize bağlı bir problem yaşamıyorsanız ve hassas bir cilde sahip değilseniz bu yöntemleri uygulayın. Bunun tam aksi bir durumdaysanız önce mutlaka bir doktara danışmanızı tavsiye ediyoruz.

 PATATES 

İçerisindeki yoğun nişasta sivilcelere iyi gelen doğal yöntemlerden biridir. Bunun için önce patatesi rendeleyin, ardından bir tülbentin içine koyarak suyunu çıkarın. Bu suyu sorunlu bölgeye uygulayıp 20 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü ılık suyla iyice temizleyin.

Patates LİMON

Sivilceleri kurutan bir diğer yöntemse limondur. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Limona alerjiniz olabilir. Elinize damlattığınız çok az bir damlayı yüzünüze sürün. Eğer şiddetli bir kaşıntı ve yanma olursa bu yöntemi uygulamayın. Ama limon içerisindeki asit nedeniyle ciltte yanma ve kaşıntı yapacaktır. Sadece bunun aşırı olmamasına dikkat edin.Sıktığınız limon suyuna bir parça pamuk batırarak bunu izlerin üzerine sürebilirsiniz. Ayrıca şu maske tarifini de uygulayabilirsiniz: 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 yumurta akını iyice karıştırın ve cildinizde 20 dakika beklettikten sonra temizleyin.

limon ELMA SİRKESİ

Birçok cilt ürününün içinde de bulunan elma sirkesi cildin ihtiyacı olan mineralleri almasını sağlıyor. Bu yüzden akşam uyumadan önce bir pamuğa damlattığınız elma sirkesini sivilce izlerinin üzerine sürebilirsiniz. Ancak limonda yaptığınız uyarı sirke için de geçerli. Zira bu malzeme de asidik özellik taşıdığı için hassas ciltlere zarar verebilir.

YOĞURT

Sivilce izlerinin evde tedavisinde en çok kullanılan ürünlerden biri de yoğurt. Dilerseniz içine limon suyu da ekleyebileceğiniz yoğurdu yüzünüzde problemli noktalara yayın ve bu şekilde 15 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü temizleyin.

TOZ ŞEKER

Sivilce izlerinizi geçirmeye yardımcı olacak bir başka yöntem ise, ciltte peeling etkisi yaratan toz şeker.  Sivilce lekelerinin üzerine masaj yaparak yaydığınız hafif nemli toz şekeri 10-15 dakika bekletin ve ardından yüzünüzü temizleyin. Bu kadar basit.toz şekerKABARTMA TOZU

Sivilceleri kurutmada ve sivilce izlerini geçirmede  kabatma tozu etkili bir madde olarak biliniyor. Bir çay kaşığı kabartma tozuna bir damla limon suyu sıkın ve macun kıvamına gelen bu karışımı nemli olan yüzünüze uygulayın. Macun kuruduktan sonra yüzünüzü hemen yıkayın. Uzun süre ciltte kalması tahriş olma riskini artırabilir, hassas bir cilde sahipseniz özellikle dikkatli olmalısınız.

Yorumlar