Sivilce izlerine ne iyi gelir Hindistan cevizi yağının müthiş etkisi

Yıllar önce çıkan sivilcelerinizin izleri hala duruyor mu? Sivilce izlerini geçirecek, evde bakım önerilerini sizler için derledik.

Sivilce izlerine ne iyi gelir Hindistan cevizi yağının müthiş etkisi

Özellikle kadınları çok fazla rahatsız eden sivilce izleri zaman zaman makyajla bile kapatılamayabiliyor. İşte sivilce izlerinizi geçirecek ve evde rahatça yapabileceğiniz birbirinden güzel öneriler...

BAL

Bal mükemmel bir nemlendiricidir ve antibiyotik özelliklere sahiptir. Sivilceyi ve sivilcelerin yol açtığı sivilce izlerini geçirip, ölü cilt hücrelerini yok edip yeni cilt hücrelerinin üretimini sağlar. Bir miktar balı doğrudan cildinize sürün ve bir bandaj ile kapatıp gece boyunca bırakın. Bir sonraki sabah sıcak su ile yıkayın. Her gün yatmadan önce bu yöntemi uygulayın. Bir diğer yöntem; 2-3 asprini ezip, toz haline getirin ve 2 tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Bu karışımı yaraların üzerine sürerek 15 dakika bekleyin. Ilık su ile yıkayın. Bu yöntemi de her gün bir defa uygulayabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, E vitamini ve yağ asitleri bakımından zengindir ve bunların sayesinde cildi onarıp, sivilce lekelerini, izleri geçirip, cildi sağlıklı hale getirir. Ayrıca nemlendirici özelliği sayesinde cildinizi nemlendirerek, sivilce lekelerini yok eder. Cezvede biraz ısıtılmış hindistan cevizi yağını doğrudan sivilce izlerinin üzerine sürün. Sivilce lekesi olan bölgelere 5-10 dakika boyunca masaj yapın. 1 saat boyunca bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.
Başka bir seçenek ise, birkaç damla lavanta yağını, bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağına ekleyip, lekeli bölgeye birkaç dakika boyunca bu karışım ile masaj yapmaktır. 20-30 dakika boyunca bekleyin ve ılık su ile yıkayın.
Bu yöntemlerden herhangi birini birkaç hafta boyunca, günde bir veya iki kere uygulayın.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin asidik özelliği cildin rengini açarak sivilce lekelerinden kurtulmakta çok etkili rol oynar. Ayrıca kolajen üretimini arttırarak hücreleri onararak, sağlıklı hücre oluşumunu destekler. Cilt renk tonunu eşitleyerek ilerde iz oluşumunu da önler. Eşit miktarlarda elma sirkesi ve suyu karıştırın. Örneğin 1tatlı kaşığı elma sirkesi ile 1 tatlı kaşığı suyu karıştırın. Bir pamuk parçasını bu karışıma batırıp, sivilce izlerinin üzerine sürün. 5 dakika boyunca bekleyip, su ile yıkayın. Bunu her gün uygulayın. Alternatif olarak, iki yemek kaşığı elma sirkesini, yarım bardak suyu ve iki yemek kaşığı balı karıştırın. Bir pamuk parçası ile bu karışımı izlerin üzerine sürün. 10-15 dakika boyunca bekleyin ve su ile yıkayın. Bu yöntemi de günde bir defa uygulayabilirsiniz.

PATATES

Patates de sivilce lekelerini geçirmek için kullanabileceğiniz bir başka yöntemdir. İçerisinde bulunan bol miktarda nişasta, cildinizdeki lekeleri yok edecektir.

Bir büyük patatesi rendeleyerek, bir tülbentin içinde sıkıp içindeki sıvıyı çıkartın. Bu sıvıyı sivilce lekelerinin üzerine sürün. 20 dakika bekleyip, yüzünüzü yıkayın.
Alternatif olarak, patatesi kalın dilimler halinde kesin. Bir dilimi cildinize 1 dakika boyunca sürün ve 15-20 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra su ile yıkayın.
Bu yöntemlerden herhangi birini günde 2-3 defa uygulayabilirsiniz.

ALOE VERA

Aloe vera, bakteri ve iltihap önleyici özellikleri sayesinde doğal bir yara iyileştirme aracıdır. Ayrıca doğal bir cilt yumuşatıcı olması dolayısıyla, zarar görmüş cildinizi iyileştirip, sağlıklı cilt oluşumu sağlar.

Bir aloe vera yaprağını yarıya bölüp, içerisindeki jeli çıkartın. Bu jeli sivilce izlerine sürün ve dairesel hareketlerle masaj yapın. 30 dakika boyunca bekleyin ve yıkayın. Bu yöntemi günde 2-3 defa uygulayın.
Alternatif olarak, Bir yemek kaşığı taze çıkartılmış aloe vera jeline, 2-3 damla çay çiçeği yağı damlatın. Bu karışımı yaralara sürün ve 10-15 dakika bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın. Bu yöntemi günde bir sefer uygulayın.
Not: Aloe vera çok eski sivilce izleri üzerinde etkili olmayabilir.

Yorumlar