Sivilce neden çıkar yapan besinler nelerdir beş besine dikkat!

Bir çok kişi cildinde çıkan sivilcelerden rahatsızlık duyar. Ancak her ne kadar çeşitli etmenlere bağlı olsa bile tükettiğiniz besinlerde akneye neden olabilir!

Sivilce neden çıkar yapan besinler nelerdir beş besine dikkat!

Sağlıklı be pürüssüz bir cilt hepimizin hayali! Ancak bir çok nedene bağlı olarak cildimizdeki sivilcelerle sürekli olarak savaşıyoruz! Ciltte sivilcelerin çıkmasına bağlı olarak bir çok neden olabilmekle beraber günlük hayatımızda tükettiğimiz bazı besinler de sivilce oluşumuna neden olabilmektedir. Bu yüzden tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz bazı besinleri dozunda tüketmekte fayda var aksi taktirde cilt sorunlarınızı arttırabilir! İşte sivilce oluşumuna zemin hazırlayan o besinler...

SÜT ÜRÜNLERİ YANILTICI OLABİLİR!

İnanması zor ancak süt ve süt ürünleri bazı sorunlu ciltlerde daha kötü sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden süt ürünlerini günlük hayatınızda tüketirke her şeyde olduğu gibi dozunu kaçırmadan tüketmekte fayda var. Aynı zamanda süt tüketimlerinizi olabildiğinde organik olmasına özen göstermeniz gerekmektedir.

ŞEKERLİ İÇECEK TÜKETİMLERİ

Vücut sağlığını tehdit ettiği gibi sorunlu bir cilde de zemin hazırlayan şekerli içecekleri hayatınızda olabildiğinde minimuma indirgemeye özen göstermeniz gerekmektedir. Bunun yerine günlük su tüketimlerinizi arttırabilirsiniz. 

VAZGEÇMESİ ZOR AMA DONDURMA!

Şeker bağışıklık sistemini zorlayan en zor tüketimlerden biri olmaktadır. Cİldin esnekliğini yitirmesine neden olmakla beraber sivilce oluşumlarına neden olmaktadır. Günlük sadece vücudun ihtiyacı olan şekeri almaya özen göstermeniz gerekmektedir.

MUTLULUK BAHANESİ AMA ÇİKOLATA!

Zaman zaman çikolata krizlerimizin tuttuğu ve kadınların mutluluk deninde akla ilk gelen sıralamaların her zaman başını çeken çikolatalar ne yazık ki içerisinde bulunan şeker ve yağ oranın nedeni ile cildin yapısını bozmaktadır. Bu yüzden günlük hayatınızda olabildiğince çikolata tüketimlerinizi minimuma indirmeniz gerekmektedir.

KIZARTMALI YİYECEKLER!

Kızartmalı yiyecekler sağlık için ve cilt sağlığı için en tehlikeli besinlerden biridir. Bu yüzden soğan halkası, kızarmış patates gibi yağ oranı çok yüksel olan kızartmalı gıdaları tüketmemeye özen göstermelisiniz.

 

Yorumlar