Siyah çayın faydaları her gün 1 fincan siyah çay zayıflatıyor!

Siyah çayın faydalarına bir yenisi daha eklendi. Siyah çayın zayıflama yardımcı olduğu yapılan son araştırmayla ortaya çıktı. Siyah çayın zayıflamaya etkisi.

Siyah çayın faydaları her gün 1 fincan siyah çay zayıflatıyor!

Siyah çay hızlı kilo kaybetmenin yolu olabilir. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre siyah çay bağırsaktaki bakterileri değiştirerek kilo kaybına neden olabiliyor. Araştırmaya göre siyah çayın sıcak içeçekler arasında kilo kaybı faydası sağlayan çay türü olduğunu da ortaya koydu. 

İşte siyah çayın kilo kaybı ve sağlığa faydalarıyla ilgili araştırma detayları...

Şimdiye kadar, hepimiz iyi ir bağırsak sağlığının önemli olduğunu biliyoruz.  Birçoğumuz günlük diyetlerimize pre ve probiyotikler eklemeye çalışıyoruz. Aslında, siyah çay ve yeşil çay prebiyotik faydaları bakımından oldukça cömertler. Aklımıza prebiyotik deyince siyah çay gelmese de çayın bağırsaktaki mikroorganizmaları iyileştirdiği kesin. 

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Uzun zamandır yeşil çayın en iyi metabolizmayı hızlandıran çay olduğu söyleniyordu. Ancak diğer çalışmalar da siyah çayın metabolizmayı daha olumlu yönde etkileyebileceğini gösteriyor. 

Araştırmacılar, siyah çayın bağırsak mikrobiyomunu değiştirerek kilo alımını ve obeziteyi önlemeye yardımcı olduğunu ve bunu 'anti-obezojenik' hale getirdiğini buldular. 

Şekersiz her gün öğle yemeğinde içilen bir siyah çay yağ yakımını hızlandırıyor.

YÜKSEK ANTİOKSİDAN

Son olarak, siyah çay yaprakları taşıdıkları antioksidanlar açısından da harikalar. 

Yeşil çaydan gelen antioksidanlar kan dolaşımına ve karaciğere çekilirken, siyah çayın doğal kimyasalları daha büyüktür ve bağırsaklarınızda kalır - bağırsak sağlığını artırmaya yardımcı olurlar. Kısa vadede bile yağ asitlerinin oluşumu ve karaciğer metabolizmasında olumlu değişikler yarattığı da kanıtlandı. 

HANGİ ÇAY NEYE İYİ GELİR?

Siyah çayın dışında diyetinize ekleyebileceğiniz diğer bitki çayları ve faydaları ise şöyle:

ZENCEFİL ÇAYI: Mide bulantısı ve sindirim konforuna yardımcı olmak için en iyisi. Bu, sabah hastalıklarına, tutukluklara veya boğaz veya burun tıkanıklığı olanlara yardım edebilir.

NANE ÇAYI: Nane çayının ferahlatıcı doğası onu en popüler seçeneklerden biri haline getiriyor ve genellikle şişkinliktek kurtulmak ve yiyecekleri hazmetmek için kullanılabilir. 

ROOIBOS ÇAYI: Antioksidanlar, özellikle C vitamini, rooibos size kalori olmadan ince bir tatlı vuruşla birlikte günlük bir bağışıklık desteği sunabilir.

KARAHİNDİBAĞ ÇAYI: Karahindiba çayı güçlü diüretik özelliklere sahiptir, şişirdiğinizde veya karaciğerinizin bir temizlemeye ihtiyaç duyduğunda iyi bir seçimdir.

PAPATYA ÇAYI: Papatya çayı, uykudan önce sakinleştirici veya stres ve endişeyle uğraşırken isteyenler ile popülerdir.

TARÇIN ÇAYI: Tarçın hem aromatik hem de lezzetlidir, bu da onu yemekten sonra tatlı yiyeceklere harika bir alternatif haline getirir. Ayrıca kan şekeri düzeylerini düzenlemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Yorumlar