Siyah noktalardan kurtulmak için neler yapılır bal sirke maskesiyle çözüme kavuşun

Siyah noktalardan nasıl kurtulunur? Siyah nokta nasıl geçer? Siyah noktaları sıkmak zararlı mı? İşte ayrıntılar...

Siyah noktalardan kurtulmak için neler yapılır bal sirke maskesiyle çözüme kavuşun

Bazen cildinizde tek bir sivilce olmasa da siyah noktalar canınızı sıkabilir. Ne yapsanız ne etseniz siyah noktalarınızdan kurtulamiyor musunuz? Bu yazımız tam size göre! Siyah noktalardan kurtulmak için neler yapılır? sorusunu bu içeriğimizde yanıtladık. İşte sizlere evde yapabileceğiniz birbirinden pratik öneriler...

BUHARLA GÖZENEKLERİ AÇIN

Siyah noktaları temizleyebilmek için öncelikle gözenekleri açmamız gerekiyor. Bunun için en iyi yol buhar banyosu. Başınızın üstüne bir çarşaf veya havlu örterek geniş bir kapa koyduğunuz sıcak suyun buharına yüzünüzü tutun. 5-10 dakika bekledikten sonra siyah noktalarınız daha kolay temizlenecektir.

ELMA SİRKESİ VE KARBONAT

Bir parça kozmetik kil ile bir miktar elma sirkesi ya da suyu karıştırarak oluşturacağınız maskeyi yüzünüze sürüp kurutun ve sonra maskeyi yüzünüzden temizleyin. Limonun yarısını kesip üstüne 3-4 damla bal damlatın. Bu limonu yüzünüze, özellikle de siyah noktalı bölgelere sürün. Bu karşımı yüzünüzde 5 dakika kadar kalsın, sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Elma sirkesi ve karbonat karışımını siyah noktalı bölgelere sürerek noktalardan kurtulabilirsiniz.

TÜRK KAHVESİ VE BAL

Bir çay kaşığı Türk kahvesi, bir çay kaşığı toz şeker ve biraz da balı karıştırarak elde ettiğiniz karışımı ovalayarak yüzünüze sürün. Yuvarlak ve yumuşak hareketlerle uygulayın. Sert davranmak veya bastırmak cildinizi tahriş edip kızarmasına yol açabilir. Türk kahvesinin canlandırıcı etkisi, balın ise nemlendirici etkisi cildinize iyi gelirken toz şeker ölü derileri temizlemeye yarayacak. Peelingleri haftada 2 defadan fazla uygulamamak gerekiyor.

SICAK BAL MASKESİ

Sıcak bal maskesi: 2 yemek kaşığı balı hafifçe ısıtın ve içine 2 yemek kaşığı buğday tohumu ekleyerek iyice karıştırın. Yüzünüze sürün ve gerekli gördüğünüz bölgeleri 3-4 dk boyunca yavaşça ovalayın. Ovduktan sonra 15-20 dk bekleyin ve ılık suyla yıkayın. Bu aşamadan sonra gözenekleri açık bırakmamak için toniklemek gerekiyor. Tabi yine evinizde zaten olan doğal tonikler de var; yeşil çay, elma sirkesi, maden suyu veya gül suyu. Temizlenen siyah noktaların tekrarlamaması için mutlaka bir temizleme jeli ile sabah akşam yüzünüzü yıkayın.

Yorumlar