Siz aşkı sanal alemde mi buldunuz?

Sanal alemden tanışılan sevgili veya yaşanılan aşk, sizin için aldatıcı olabilir. Özellikle yüzyüze görüşülmeyen ve sadece sanal alemde yaşanılan ilişki, boşuna kürek çekmeye benzer.

Siz aşkı sanal alemde mi buldunuz?

Bilinçli bir iletişim kurmak, dürüst olmak ve gerçek anlamda birbirini tanımak için zaman ayırmak gibi esansların farkında olan insanlarla sanal alemde iletişime geçmek ve ilişki yaşamak karakterinizi geliştirip, kendinizi daha iyi tanımanızı sağlayabilir. Sanal alemde güvenli ve gerçek anlamda bir aşk yaşamak istiyorsanız, önerilerimize bir göz atın.

1. Chat yapmak ve tanışmak için girdiği sitenin güvenilir olduğundan emin olmalısınız. Tercihinizi bilinen ve sürekli olarak kulllandığınız paylaşım sitelerinden yana kullanın.

2. Kullanıcı adınızı, herkes tarafından kullanılan veya çabuk bulunabilecek isimler olarak tercih etmeyin. Ad ve soyadınızı kullanıcı ismi olarak paylaşmayın, çünkü adınız ve soyadınız kötü amaçla orada bulunan insanlar tarafından sahte profiller açılarak kullanılabilir.

3. Virüs bulunan bazı sosyal iletişim sitelerinde, sistem tarafından size link gönderilebilir veya farklı yollardan kandırılınabilir. Link tıklanıldığı taktirde bilgilerinize ulaşılabilir. Bilgisayarınıza virüs programı satın almanız, kimlik bilgilerinize, parola, şifre ve banka hesap bilgilerinize ulaşılmasını engelleyecek ve sizi güvende hissettirecektir.

4. Bazı insanlar, uygunsuz mesajlar gönderebilir veya size hakaret etmek isteyebilir. Bu gibi durumlara maruz kalındığında, site yöneticilerine haber verilmeli ve rahatsızlık veren profil sahibi engellenmeli.

5. Kötü niyetli insanlar, sizi çeşitli konularda kandırmaya çalışarak sizden para talep edebilir. Yardıma ihtiyacı olduğunu ve  zor durumda olduğunu söyleyip, duygusallığınızı kullanarak para göndermenizi isteyebilir. Bu tarz insanlarla konuşmamalı ve uzak durmalısınız.

6. Aradığınız kriterlere sahip olan insanları üye olduğunuz sitenin seçenekler bölümüne yazarak aratabilir ve kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz kişiyle iletişim kurabilirsiniz.

Bu aşamaları uygulayarak güvenli ve sağlıklı bir sanal gezentiye çıkabilirsiniz. Her şey yolunda ve artık kriterlerinize uygun kişiyle neredeyse bir aydır konuşuyorsunuz, sırada ilişkinizi ayakta tutacak yöntemler var.


Sanal alemde yapılması ve yapılmaması gerekenler

Eğer ilişkinizin yürümesini istiyorsanız telefonlaşmak, chat yapmak veya e-mail atmak için günde belirli bir zaman ayırmanız gerekiyor. Bu süreçte onun hakkında sürekli yeni şeyler öğrenebilirsiniz.

İlişkinizin uzun sürmesini istiyorsanız, kesinlikle kendiniz olmasınız ve rol yapmamalısınız. Onu 'gerçekten' görmemiş olmanız beyaz yalanlar söylemenizi gerektirmez. Dürüst olmanız ilişkinizin uzun ömürlü olmsını sağlayacaktır. Yalan söyleyerek hem kendinizi hem de partnerinizi kandrırmış olacaksınız. Unutmayın! Söylediğiniz yalanlar ileride ilişkinizin bitmesine neden olabilir.

Önemli günleri hatırlayın ve sevebileceğini düşündüğünüz ayrıntılara yer verin. İlk tanıştığınız tarihte, romantik bir kart veya mektup gönderebilirsiniz. Başarılarını kutlamayı unutmamalısınız. Bir terfi aldıysa ve sizinle bu mutluluğunu paylaşıyorsa, sizi önemsiyor demektir. İşiyle ilgili küçük, sevimli hediyeler gönderebilir veya romantik bir notla çiçek yollayabilirsiniz.

Sanal ilişkinize renk katın

İlişkinizi harekete geçirecek heyecanlar yaratmanız, ikiniz açısından da romantik bir yakınlaşma olacak. Örneğin sadece ikinize özel bir Facebook hesabı açın ve sevdiğiniz resimler, romantik çift resimleri, kalpler, şiirler, videolar ve romantik şarkılarla duvarınızı renklendirin. Facebook hesabınıza ikinizin istediği veya isminizin baş harflerinden oluşan bir ad verin. Bu fikir sizin için eğlenceli ve romantik bir anı olarak kalacak. Çünkü internet dünyasının sizin için diğerlerinden farklı bir anlamı olacak.


 

Yorumlar