Sodalı kek tarifi hafif lezzet arayanların vazgeçilmez tarif!

Sodalı kek nasıl yapılır? Sodalı kek tarifi nedir? Hafif lezzetlerimiz arasından bugün sizin için sodalı kek tarifini seçtik!

Sodalı kek tarifi hafif lezzet arayanların vazgeçilmez tarif!

Sodalı kek nasıl yapılır? Sodalı kek tarifinin malzemeleri nelerdir? Sodalı kek nasıl yapılır? Sodalı kek yapmanın püd noktaları nelerdir? Sodalı kekin tadı nasıl olur? Elmaelma.com okurlarımız için bugün hafif lezzetlerimiz arasından sodalı kek tarifini seçtik! Yapılışı oldukça pratik olan bu lezzeti sizde evde deneyebilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
1,5 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

Yapılış aşaması; Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri ilave edin. Güzelce çırpmaya başlayın. Ardından içerisine sıvı yağı ekleyin ve karıştırın. Bu karışıma sodayı da ekleyerek karıştırın.

Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bu karışıma ilave edin ve içerisinde un topaklanmamasına dikkat ederek güzelce karıştırın. Yağlanmış unlanmış kek kalıbının içerisine kek harcının yarısını ilave edin. Diğer yarısına kakao ekleyin. Kakao eklediğiniz karışımın diğer yarısını kek kalıbın içine dökün. Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika arası pişirdikten sonra oda sıcaklığında bir kaç dakika beklettikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar