Soğuk suyla duş almanın faydaları nelerdir?

Soğuk su ve soğuk duşun cilt ve beden için çok faydası olduğunu biliyor muydunuz?

Soğuk suyla duş almanın faydaları nelerdir?

Suyun vücuda temasının en güçlü yolu duş almaktır. Hijyenik bir alışkanlık olan duş alma vücudumuzu rahatlattığı için çoğumuz ılık duş almayı tercih ederiz. Oysa ki soğuk su ile duş almak çok daha yararlı! Hem vücuda, hem cilde hemde zihnimize bir rahatlık veren soğuk suyun faydalarını sizler için derledik...

Uyanıklığı Arttırır

Sabah sersemliğini yok etmek ve enerjik olmak için, sabahları soğuk duş almakta fayda var. Özellikle işte ve okulda konsantrasyon sorunu yaşıyorsanız, sabah aldığınız duş derdinize çare olabilir. Soğuk su nedeniyle vücudunuz şok yaşar ve kalp atışlarınız hızlanarak gün boyu enerjik olmanızı sağlar.

Bağışıklığı Güçlendirir ve Kan Dolaşımını Arttırır

Soğuk su kan dolaşımını teşvik ederek sirkülasyonu artırır. Bağışıklığı kuvvetlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır, metabolizmayı hızlandırır. Kan dolaşımı hızlandığı için damar sertleşmesi ve yüksek tansiyondan korunmayı sağlar. Doğal sağlık uzmanı Dr Joseph Mercola göre soğuk su daha verimli kan pompalaması için arterleri açtığını aynı zamanda daha düşük kan basıncı oluşturarak, bloke olmuş arterleri açarak genel kalp sağlığını ve bağışıklık sistemimizi geliştirdiğini bildirdi.

Kas ve egzersiz ağrılarını tedavi eder

2009 yılında yapılan çalışmaya göre spordan sonra soğuk duş alanların sıcak duş alanlara nazaran daha az kas ağrısı çektiği ortaya çıktı. Sporcuların ağır idmanlardan sonra buz banyosu yaptıkları ve vücutlarını buzla ovdukları da bilinen bir gerçek.

Cilt ve Saçı Temizler

Soğuk duş, sıkı, parlak ve canlı görünen bir cilt için en doğal çözümlerden biridir. Uzmanlar, soğuk bir duş aldığımızda sağlıklı doğal yağların hızlı bir şekilde emilmesinin engellendiği ve cildin kurumasını önlediğini belirtiyor. Cildimizdeki gözenekleri sıkmak için soğuk su kullanmak ta çok faydalıdır. Ayrıca soğuk duş, saç derisi ve saç köklerinin düzleştirme ve kavrama yeteneğini artırarak, daha parlak, daha güçlü ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Soğuk su, saç derisinin daha sağlıklı olmasını sağlar ve saçları parlatır. Akne ve sivilce problemleri yaşıyorsanız soğuk suyun gözenekleri sıkıştıran etkisinden de yararlanabilirsiniz.

Yorumlar