Sole meuniere nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, püf noktaları nelerdir?

Bugün sizler için farklı lezzetlere açık olan damaklara özel Fransız mutfağından ''Sole Meuniere'' tarifini hazırladık.

Sole meuniere nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, püf noktaları nelerdir?

Dünyanın bir çok farklı ülkelerine özgü lezzetlere açık olan ve farklı lezzerler denemeyi sevenler için Fransız mutfağından ''Sole Meuniere'' tarifini sizler için hazırladık. Sizde evinizde bu farklı lezzeti mutfağınızda deneyerek akşam sofralarınızı lezzetlendirebilir. Evinize gelen misafirlere eşsiz bir lezzet sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER:

- dil balığı fileto,

- 2 çorba kaşığı un,

- 30 gram tereyağı,

- maydanoz,

- tuz,

- karabiber

 

Yapılış aşaması; İlk olarak unun içerisine tuz ve karabiber karıştırın. Daha sonra balığınızı unlu karışım içine koyarak, her tarafının iyice una bulanmasını sağlayın. Kızartırkan topaklanmaması için fazla unu silkeleyin.Tavayı ısıtın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tereyağı ekleyin. Balığı 5 er dakika olmak üzere iki tarafını da kızartın.

Burada önemli nokta balığı kurutmadan pişirmek. Balık kızardıktan sonra, onu bir tabağa alın, tavadaki fazla yağı dökün ve bir peçete ile tavayı temizleyin.
30 gr. tereyağını tavaya koyup eritin. Limon suyunu ve kıyılmış maydanozları ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Tereyağlı sosu balığın üzerine dökün. Dilerseniz yanında haşlanmış patatesleri küp küp doğrayarak balığınızın yanında haşlanmış patates ile servis edin.

Yorumlar