Sonbaharda gezilecek yerler nerelerdir?

Yaprakların sararmasıyla hafif esen rüzgar eşliğinde hafta sonu kaçamak yapmak istemez misiniz? İşte sizler için Sonbar'ın vazgeçilmez rotalarını derledik.

Sonbaharda gezilecek yerler nerelerdir?

Zaman zaman iş hayatının hengamesinden bunalıp kaçamak yaratmak isteriz. Bu dönemlerde akıllara gelen yaz aylarında gidilen deniz kenarları, kum, güneş tatilleri geliyor. Bu durumda kendinize tatil fırsatlarının sadece yaz ve kış aylarından ibaret olmadığını itiraf edin ve hemen kendinize bir rota oluşturun. Haftasonu bir kaçamak yapmak için sonbahar mevsimi tam da size göre havaların ılık olduğu ince bir mont ile gününüzü geçirebileceğiniz bu mevsimde sizler için çeşit çeşit rotalar oluşturduk. Peki size uygun olan rota hangisi hadi beraber bakalım...

sonbaharda gidilebilecek yerler

İlk olarak sonbaharın en güzel zamanlarının yaşandığı Çanakkale/Bozcaada;

Burada üzüm bağlarından tutun romantik çiftlerin tercihi olan sessiz masal kitaplarından fırlamış gibi bir yerleşim.Yaz mevsiminin kalabalığını yerini sessiz rüzgar gülleriyle eşsiz lezzetler barındıran haftasonu kaçamak yapmak için ideal bir rota olabilir! Aynı zamanda bu mevsimde akşam güneşini Bozcaada'da izlemek son derece romantik bir seçim olabilir.

Her mevsimde farklı güzellikler barındıran Abant/Bolu;

Haftasonu kaçamak yapmak için oldukça mükemmel bir seçim olabilir. Bu mevsimde unutulmaz anılara eşlik edebilecek yerlerden olan Abant/Bolu şehre geri döndüğünüzde ''tekrar'' dedirtebilecek yerler arasında yer alıyor... Şehrin hengamesinden bir nebze de olsa uzaklaşmak ve insan kalabalığından uzaklaşmak isteyenler için sararmış yapraklar arasında saatlerce doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları yapabileceğiniz, göl etrafında kitap okuyup kendinizi doğayla iç içe bırakabileceğiniz naçizane tercihlerden olabilir. 

sonbahar mevsiminde gidilmeye değer yerler

Göl kenarında sonbarın keyfini çıkarabileceğiniz Sapanca/Sakarya;

Şehrin bir nebze de olsa gürültüsünde kaçmak isteyenler! Sapanca/Sakarya, hem doğa severlerin hemde sormantik çiftlerin tercih edebileceği gün içerisinde çeşitli aktivitelerle vaktin nasıl geçtiğini anlayamacağınız haftasonu kaçamak yapılacak ideal yerlerden. Burada yapabileceğiniz aktiviteler arasında; göl etrafında sonbaharda sarının ve kahverenginin tonları arasındaki yapraklarda uzun yürüyüşler yapabileceğiniz aynı zamanda ormanın derinliklerinde ATV turları yapabileceğiniz büyülü yerlerden biri olabilir. 

haftasonu kaçamak yapabilecek yerler nelerdir

Sokakarında kaybolabileceğiniz, meşhur Arnavut kaldırımlı sokaklara sahip olan Şirince/İzmir;

Sonbahar mevsiminde haftasonu kaçamak yapmak için şehir hayatından sıkılanlar! Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak tarihi köy evleri ve zamanı durduracak yer arıyorsanız burası tam size göre... Hem doğanın tadını çıkarmak hem de tarihi evlerin büyüsüne kapılabileceğiniz fotoğraflarınızda karpostal tadını verebilecek bu yerde köy meydanlarında uzun aralıklı yürüyüşler yaparak tepelere ulaşabileceğiniz ideal yerlerden olmaktadır. 

Tatil rotalarının vazgeçilmez adresi Kapadokya/Nevşehir;

Eşsiz balon manzarası ile zamanın nasıl geçitiğini anlayamayacağınız yerlerden olan Kapadokya/Nevşehir, kendine ait yöresel görüntüsü ve atmosferiyle haftasonu kaçamakları arasında vazgeçilmez ve en çok tercih edilen yerler arasına girmektedir. Tarihi evleri ve büyüleyici balon turları ile burada unutulmayacak anlar yaşayabilirsiniz. Doğanın ve tarihi evleri gezerek küçük yürüyüşler yapabilir, sabahın serin saatleriyle başlayan balon turlarına katılabilirsiniz.

sonbahar da gidilecek yerler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar