Soya soslu balık böreği tarifi enfes bir lezzet!

Soya soslu balık böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Sofralarında değişik bir lezzet arayanlar buraya! Bu tarife bayılacaksınız!

Soya soslu balık böreği tarifi enfes bir lezzet!

Bu akşamki tarifimiz sofralarında değişik bir lezzet arayanlar için enfes bir öneri olabilir. Pek fazla bilinmeyen bu tarifle sofralarınızda fark yaratacaksınız. Genellikle ara sıcak olarak tercih edilen paçanga böreğinin aksine biz soya soylu balık böreğini hazırladık. Alışılagelmişin dışında olan bu lezzet tadı damakta bırakıyor. Peki soya soslu balık böreği nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışıyla birlikte soya soslu balık böreği tarifi! 

MALZEMELER: 

2 adet yufka, 2 adet mezgit fileto, 3 yemek kaşığı soya sosu, 1 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 tutam karabiber-tuz karışımı, 500 gram kızartma yağı

HAZIRLANIŞI: 

Filetoları çıkmış, temizlenmiş balıkları haşlayın. Haşlandıktan sonra ocaktan alıp minik parçalara bölün. Tavayı ısıtın, ısınan tavada tereyağını eritin.
Tereyağı eridikten sonra küçük parçalara böldüğünüz balık parçalarını ekleyip soteleyin. Taze soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın. Balıklar sotelendikten sonra tavayı ocaktan alıp soya sosunu, maydanoz ve taze soğanları ekleyin. İç harcı soğumaya bırakın. Her bir yufkayı dört eş parçaya bölüp 8 adet üçgen hazırlayın. Üçgenin taban kısmını ortalayarak harcı yerleşritin ve kenarları içe kıvırarak yassı rulolar şeklinde sarın. Kızartma yağını hazırlayın ve iyice ısınınca börekleri kızartın. Afiyet olsun!

 

Yorumlar