Spiral nedir nasıl takılır kimler kullanabilir?

Cinsel yaşamda korunma yöntemlerinden biri olan spiral yöntem hakkında her kadının bilgi sahip olması gerekenler derledik.

Spiral nedir nasıl takılır kimler kullanabilir?

Cinsellikte istenmeyen gebeliklerin önüne geçebilmek için korunmak oldukça önemlidir. Kadın ve erkeğin cinsel yaşantısında korunmanın bir kaç tane yöntemi vardır. İstenmeyen gebeliklerin önüne geçebilmek için korunmak şarttır. Bugün korunmanın çeşitlerinden olan spiral nedir, nasıl kullanılır, kimler kullanabilir? gibi soruların yanıtlarını derledik.

Spiral kadın doğum yöntemi olan rahim içerisine T şeklinde yerleştirilen bir plastiktir. Peki bu plastik ne işe yarıyor? Rahim içerisine yerleştirilen bu plastik, kadın doğum kontrol yöntemidir. Spiral hakkında korkulan konulardan biri de yan etki olarak enfeksiyon oluşmasıdır. Kadınlarda enfeksiyon olma durumlarında belirti olarak kanamalar meydana gelmektedir. 

SPİRALİ KİMLER TAKTIRAMAZ?

Daha önce enfeksiyon geçirmiş ve yumurtalıklarında enfeksiyon olan kişilerin spiral kullanımı sakıncalıdır. Cinsellikte korunmak isteyenler için bakire ve hamile olan kişiler için spiral kullanımı uygun değildir. egl dönemlerinde yoğun kanaması olan kişilerin spiral kullanımı, adet düzensizliği yaşayanlar, rahim içerisinde miyom bulunan kişilerin spiral kullanımı sakıncalı olmaktadır. 

Yorumlar