Spirulina nedir faydaları nelerdir unutkanlığa birebir

Spirulina nedir? Spirulina faydaları nelerdir? Spirulina içinde bulundurduğu B12 vitamin ile unutkanlığınızı yok edecek.

Spirulina nedir faydaları nelerdir unutkanlığa birebir

Spirulina faydaları nelerdir, spirulina nedir, spirulina ne işe yarar, spirulina zararları nelerdir? gibi soruların cevaplarının yanı sıra unutkanlığa iyi gelen spirulinanın mucize yaratan etkilerini görünce çok şaşıracaksınız.

SPİRULİNA BİTKİSEL PROTEİNE SAHİP

Spirulina, bitkisel temelli protein kaynaklarından en önemlilerinden biri olma yolunda emin adımlarla da ilerliyor. Spirulina, %60 - 70 oranında bitkisel proteine sahip. Bu nedenle spirulina sadece bir ısırığında dana etinden tam tamına %30 daha fazla protein sahip oluşuyla ön plana çıkıyor. Bu nefis renge sahip güzelliğin onlarca bilimsel çalışmaya konu olan faydalarından söz edelim biraz.

SPİRULİNA FAYDALARI NELERDİR?

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini karşılamaya yardımcıdır. Özellikle bitkisel protein tüketmeyi tercih edenler için içerisinde ciddi oranda protein olduğu için şahane bir seçenektir. Yağsız bir protein kaynağı olduğu kilo vermeye yardımcı olur ve kilo kontrolü konusunda da önemli bir destekçidir. İçerisinde dana ciğerinden 4 kat daha fazla oranda B12 bulundurur. Bu nedenle halsizlik, unutkanlık, sürekli yorgunluk hissetme gibi durumlarda rahatlıkla tüketilebilir.
İçerisinde önemli miktarda D vitamini bulundurur. Ispanaktan 58 kat daha fazla D vitamini bulundurduğu için demir eksikliği tedavisinde de kullanılır.

ALERJİK REAKSİYONLARA KARŞI KORUR

Antioksidanlar açısında da oldukça zengindir. Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, cildi güzelleştirir. Düzenli kullanımda yaşlanma belirtilerini de azaltır.
Kasların güçlenmesine yardımcı olur. Kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin üretiminin arttırılmasına destek olur, bu nedenle kansızlık tedavisinde kullanılır.
E vitamini, manganez, çinko, bakır, aminoasit ve gamma linolenik asit yönünden çok zengindir. Kanser tedavisinde kullanılır. Bu konu üzerine araştırmalar devam etmektedir. Alerjik reaksiyonlara karşı vücudunuzu korur, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, hastalıklara daha az yakalanmanızı sağlar.

SPİRULİNA NASIL TÜKETİLİR?

Hap şeklinde satılanlarını günlük gıda takviyesi olarak tüketebilirsiniz. Özellikle demir eksikliğiniz varsa, bitkisel protein tüketme konusunda zorlanıyorsanız spirulina bu konuda bire bir. Toz halinde satılanları smoothielerinize, smoothie bowllarınıza, tatlılara, çayınıza ilave edebilir ve o şekilde tüketebilirsiniz.

MASKE YAPABİLİRSİNİZ

Yine toz halinde satılanlarından maske yaparak yüzünüze sürebilir ve cildinizin arınıp temizlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Aktarlardan, eczanelerden ve organik ürünlerin satışının bulunduğu internet sitelerinden spirulinaya ulaşabilirsiniz.
Bu tür ürünlere alerjiniz olabilir. Bu nedenle tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışmaya özen gösterin.

Yorumlar